OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Paitoja lapselle vanhoista paidoista

Ei-enää-niin-pieni Ee venähti. Pygmin kokoluokkaa oleva lapsi yhtäkkiä kasvoi ulos vaatteistaan eikä mikään mahtunut päälle, siispä olen yrittänyt ommella uusia vaatteita. Katsottuani tämän dokumentin, ei ole kauheasti huvittanut ostaa vaatteita valmiina. Vanhasta bändipaidasta syntyi uusi lapselle, itse kun en ole kovin bändipaitaihminen, vaikka Lenny onkin ihanimmista ihanin. Kaavana itse tehty raglanpaidan kaava, ohje raglanpaidan kaavan tekemiseen löytyy täältä. Uskotteko muuten, että puolitoistavuotiaan kuvaaminen pimeähkössä asunnossa pimeähkönä vuodenaikana on aika aikaavievää hommaa. Lempilelut eli minun vanha lierihattuni sekä kännykkä olivat apuna tukalan paikan tullen.


Kangas: bändipaita, musta trikoo
Kaava: oma raglanpaidan kaava, ohjeet täällä

Muinoin ostettu metsäneläinpaitakaan ei tullut käyttöön omassa garderoobissani, joten senkin muokkasin käyttöön lepakkopaitahenkiseksi pitkähihaiseksi.Tulee hyvä mieli, kun saa käyttämättä jääneet vaatteet käyttöön, kierrätys kunniaan!


Kangas: vanha paita, valkoinen trikoo
Kaava: oma

Tein jotain sentään uusistakin materiaaleista: Sampsukan Hertta-trikoosta ja mustasta palalaarin trikoosta syntyi toinen raglanpaita.


Kangas: Sampsukan Hertta, musta trikoo
Kaava: raglanpaidan kaava
Rentouttavaa viikonloppua!

Anni

12 kommenttia

 1. ihania tuotoksia ja ihana nähdä, kun joku muukin tekee vanhasta uutta. Itse kierrätän sekä omia, että kavereiden vanhoja vaatteita tekemällä niistä uutta! eevi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä puuvillan ja tekstiilin tuottaminen on ekologisesti niin raskasta, että kankaista pitää ottaa ihan kaikki irti! Viimeiseksi ne sitten päätyvät matonkuteeksi tai räteiksi. Hurraa, että sinäkin kierrätät!

   Poista
 2. Todella ihania kierrätyksiä sekä ihana tuo vimppa paita. :)

  VastaaPoista
 3. Tuo Lenny-paita on ihan suosikkini, muutkin on kyllä tosi hienoja!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihania vaatteita! Kiva kun ompelet, tätä blogia jään seuraamaan½

  VastaaPoista
 5. Kiva idea että jotkut kierrättävät!
  Ja nuohan ovat ihan onnistuneetkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Kierrätys on ennen kaikkea järkevää minusta.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.