OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Orelma ja suosikki-ompeluvinkkini

Kesä - niin kuin kaikki muutkin vuodenajat - yllätti suomalaiset, tai ainakin minut. Helteet tulivat nurkan takaa enkä ollut varustautunut niihin Een mekkopolitiikassa laisinkaan. Palanen Marimekon muijaa löytyi loputtomista varastoistani ja muuntui Mekkotehtaan Orelma-mekoksi. Koska aiemmin päätin jakaa ompeluvinkkejä, annan nyt ehdottoman suosikkivinkkini päänteiden huolitteluun.


En kerta kaikkiaan muista, mikä on tämän päärmäystavan oikeaoppinen nimi, mutta oikeaoppinen päärme se ei ainakaan ole eikä oikeaoppinen kanttauskaan. Mutta tämä on (mielestäni) paras ja kaunein tapa huolitella mm. pääntiet ja hihattomien vaatteiden kädentiet kudottuihin kankaisiin.

Näin se menee:

1. Leikkaa kolme kertaa halutun kantin levyinen kangaskaitale. On tärkeää, että kaitale on täysvinoon leikattu. Itse käytän valmista kanttinauhaa, josta leikkaan 1/4 pois. 
2. Aseta kaitale ja miehustakangas oikeat puolet vastakkain. Ompele ne kiinni 1/3-leveyden päähän kaitaleen reunasta. (ks. kuva 1)

Kuva 1.
3. Käännä työ nurin päin. Taita kaitaleen reuna miehustakankaan reunan yli (kaitaleeseen tulee taite ompeleen kohdalle) ja taita kaitaletta vielä kerran siten, että kaitaletta ei näy miehustassa (ks. kuva 2). Halutessasi voit leikata "ylimääräistä" kangasta pois "päärmeen" sisälle jäävästä reunasta. Ompele taitetun kaitaleen reunasta.


4. Huolittelu on valmis. Työn nurjalla puolella näkyy taitettu kaitale, mutta kaitale ei näy miehustan puolella.


Hirmuisen helppoa ja silti niin nättiä ja sievää!

Mukavaa viikkoa, minä jatkan edelleen laatikoiden parissa - heippa!

Anni

1 kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.