OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Musta lattia

Kuten jo mainostelinkin, muutimme ja meistä tuli savolaiskänttyröitä kerta laakista. Palat loksahtivat kohdilleen ja löysimme meille täydellisen asunnon 50-luvun kerrostalosta, ihana lautalattia ja kaikki. Elämänmuutosta siis kerrakseen - paikkakunnan vaihdos, muutto, valmistuminen ja työelämään hyppääminen, hui (hidastaa bloginkin elämää, harmikseni). Mutta takaisin siihen ihanaan asuntoon ja erityisesti sen lautalattiaan. Teki nimittäin mieli tehdä sille jotain, olemme allergisoituneet kellertävän puun värille. Mökille valmistui jo harmaa lautalattia. Valkoinen olisi ollut kiva, mutta niitä on nähty jo aika kauan ja halusimme jotain erilaisempaa. Mieliimme oli syöpynyt sisustusarkkitehti Marko Paanasen ohje siitä, että sisustuksen tulisi olla alhaalla tumma ja vaaleta siitä ylöspäin, sillä mikäli suunta on toinen, huonekalut näyttävät kelluvan. Minulla on myös hyvin syvä suhde mustaan väriin (tovin saa etsiä nähdäkseen päälläni jotain muuta kuin mustaa). Eli valinta oli selvä, mustaa sen olla pitää!

Lattia oli kokenut jo kovia. Koko homma piti aloittaa operaatiolla nimeltä pakkeli. Siinä sitä könyttiin pitkin lattioita pylly pystyssä ja pakkeloitiin menemään. Sen jälkeen oli operaatio hiominen. Ramirentiltä vuokrattiin semmoinen pyöreä härveli. En osallistunut tähän vaiheeseen. Hiomisen jälkeen imurointi ja pyyhkiminen. Betolux akvaa kului kolme kerrosta. Vajaaseen 70 neliöön maalia kului yksi 10 litran pönikkä (tikkurilan laskuri oli sitä mieltä, että maalia kuluisi 15 litraa ja risat).


Ja lopputulos oli niin kaunis. Musta-valkoinen yhdistelmä hiveli niin silmää, että päätimme jatkaa samaa värimaailmaa ylempänäkin. Ja koska minua turhauttaa, mikäli sisustuskuvissa ei lue, että mitä ja mistä, niin: Keinutuoli on pappani vanha, sen alla oleva matto omatekoinen. Bermuda-sohvapöytä löytyi Vepsäläiseltä, näin myös valkoinen Editions-nahkasohva. Musta-valko-raidallinen matto on kotoisin Askosta, telkkaritaso mallia Ikea ja verhot Luhdan Origamia.


Pikkuhiljaa siis palat alkavat loksahdella myös kodin sisällä!

Iloa loppuviikkoon, kohta on viikonloppu - hurraa!

Anni

12 kommenttia

 1. Todella rohkea veto. Ja kannatti! Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maalaamista edellisellä viikolla minua kyllä alkoi jänskättää, mutta maalit oli jo ostettu, joten annettiin mennä!

   Poista
 2. Luin otsikon ja ajattelin, että ei... Ei voi toimia! Oli siis pakko tulla katsomaan ja upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ajatuskulku on käyty myös lähipiirissämme ;)

   Poista
 3. Aivan upea. Mietin että miten tuossa näkyy pöly? meillä kun on pähkinänruskea lattia oon tuskastunut pölyn näkymiseen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on mökillä harmaa lattia ja sanoisin, että mustassa ja harmaassa näkyy pöly samalla tavalla. Syynä siihen on mielestäni ennemminkin se, että lattian väri on tasainen kuin se, mikä lattian väri on. Meillä onneksi on erittäin aktiivisesti siivoava mies ja "jalallinen" imuri surraa meidän molempien kädessä joka tapauksessa aika usein.

   Poista
 4. Uskomattoman upea ja tyylikäs! Olen haaveillut valkoisesta lattiasta mutta nyt se sai mustasta kovan kilpailijan.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.