OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Joulukalenteri: Huopakassi

Tein taannoin Een huoneeseen sirkusteemaiset lakanat. Lakanoiden jatkoksi halusin tehdä samaan sarjaan kuuluvan säilyttimen, johon voi pudottaa lelut käsistä ennen nukahtamista. Tämä on myös hyvin jouluinen työ, siksi siis ohje huopakassiin löytyy täältä joulukalenterista. Tähän kassiin tosin ompelin vielä lakanoistakin löytyvän sirkusteltan.Lähdin suunnittelemaan huopakassia zero waste -periaatteella. Olen tehnyt aiemmin huopakasseja esim. Rinkisen Sormustin ja sorkkarauta -kirjan ohjeella, mutta minua jäi ärsyttämään ne pikkulirpsakkeet, jotka työstä jäi yli. Tästä kuulkaa ei jää yhtään yli, ei mitään.

Tarvitset
paksua huopaa (esim. Eurokankaasta saa edullista polyesterihuopaa)
lankaa ja neula
sakset


Tarvitset tämän kokoiseen kassiin n. 30x50 cm kokoisen huopapalan (kuvassa on typo, sorit). Mittaa huovan reunaa pitkin kassin haluttu korkeus (tässä 21 cm). Tee tälle korkeudelle poikkisuuntainen 5 cm pitkä viilto. Mittaa pohjan haluttu leveys (tässä 8 cm) ja tee tähän toinen vastaava viilto. Varmista, että viiltojen reunapuolilla olevat pituudet ovat samat. Tee toiseen reunaan samanlaiset viillot.
Nosta reunojen keskelle jääneet kaitaleet ylöspäin. Käännä reunaosat päällekkäin keskikappaleen päälle ja ompele sekä pohja- että sivusauma kiinni käsin. Ompele lopuksi kassiin kahvat. Omassa kassissani on vain yksi kahva ja sekin napilla irrotettava, jotta kassin saa esimerkiksi sängyn reunaan kiinni.


Kaunista toista adventtia!

Anni

3 kommenttia

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.