OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Hyväntekeväisyyttä käsillä tehden 2018

Tähän postaukseen tarvitsen sinun apuasi, joten olisin kiitollinen, jos maltat lukea loppuun saakka.

Vuosi 2017 oli todella hyvä. Se oli todella hyvä monestakin syystä. Toisen lapsemme syntymä oli huippujuttu. Oli myös ihanaa viettää paljon aikaa perheen kanssa. Tunsin myös vahvasti, että olen oikeassa paikassa, oikeaan aikaan tehden oikeita asioita. Kiitollisuus täytti mieleni vuoden aikana hyvin usein. Jo alkuvuodesta päätin, että en halua omia iloa itselleni, vaan haluan jakaa iloa ja hyvää muillekin. Päätin, että nyt patistan itseni tekemään enemmän hyväntekeväisyyttä. Luontevinta se on minulle käsitöitä tehden. Hyväntekeväisyydestä tulee itsellekin hyvä mieli. Tekee hyvää Nähdä ne muut ihmiset, ventovieraatkin.


Hyväntekeväisyys on siitä kiva juttu, että sitä voi antaa juuri niin paljon kuin itsestä tuntuu hyvältä. En olekaan tehnyt mitään suurta urotyötä. Valmistin pari nuppupeittoa keskosille, ompelin heijastimen eturauhassyövän tutkimuksen ja hoidon hyväksi järjestettyyn huutokauppaan ja kävin parin tunnin ajan paketoimassa Hope ry:llä joululahjoja. Suurin hyväntekeväisyysjuttuni on ollut IKIOMA-kosketuskirjojen ompeleminen näkövammaisille lapsille. Hyväntekeväisyys voi siis olla pieniä ja nopeitakin juttuja!


Uskon, että jokainen pienikin hyvä teko tässä maailmassa lisää hyvyyttä ja tekee tästä maailmasta hieman kauniimman. Siksi haluan tehdä käsitöillä hyvää tänäkin vuonna. Koen käsityö-hyväntekeväisyydessä ongelmalliseksi informaationkulun - kaikista keräyksistä ei löydy kovin helpolla tietoa. Siksi haluan tehdä tästä postauksesta alati päivittyvän postauksen - teidän avullanne. Kokoan tähän linkkilistan käsityö-hyväntekeväisyyskohteista. Olkoon se apuna jokaiselle, joka haluaa tehdä jotain hyvää tämän vuoden aikana, jotta jokainen voi löytää sen oman tapansa hyväntekemiselle. Muistathan, että pienikin teko on tärkeä!Jos tiedät jonkin käsityö-hyväntekeväisyyskohteen, kerro siitä kommenttikentässä ja laita mukaan myös linkki, josta löytyy lisätietoa. Minä lisään näitä linkkejä listaan. Näin jokaisen on helppo löytää erilaisia vaihtoehtoja hyväntekeväisyydelle.

Käsityö-hyväntekeväisyyskohteet 2018


Ompeleminen

IKIOMA-ensikirjat näkövammaisille lapsille.
Siskomyssyt syöpään sairastuneille
Suomen suurin joululahja, pehmoleluja pienille potilaille eri sairaaloihin.
Valtakunnan vauvan äitiyspakkaus. Käsitöitä vauvalle hyväntekeväisyytenä Hope ry:lle sekä valtakunnan vauvalle.
Keskosmyssyjä Kuusessa. Keskosmyssyjen ompelemista kangaskauppa Kuusessa Helsingissä.
Vaatteita vastasyntyneiden teho-osastolle.
Vaaka ry:n käsityökeräys. Tänä vuonna kerätään vauvan aluslakanoita, trikoisia vauvamyssyjä tai neulottuja vauvan lakkeja, tumppuja ja sukkia.

Neulominen ja virkkaus

Sukka-finlandia neulekilpailu. Ilmoittautuminen 28.2. saakka. Osallistumismaksu menee Suomen Punaisen Ristin kriisityöhön.
Neulomuksia sydämestä -facebookryhmä. Yhteiset vuosittain vaihtuvat keräyskohteet erilaisille neulotuille tuotteille.
Eläinsuojelukeskus Tuulispään villasukkakeräys 11.2.2018 asti. (Huom! Villasukat oltava villattomia!)
Lapasia ja sukkia Nuorten Turvataloille helmikuun 2018 loppuun saakka. Lisätietoja mirmaat (a) gmail.com
Sytomyssyt TAYS:ssa on pulaa sytomyssyistä.
Nuttuja vastasyntyneille Etiopiaan. Myös ommellut nutut käyvät.
Vaaka ry:n käsityökeräys. Tänä vuonna kerätään vauvan aluslakanoita, trikoisia vauvamyssyjä tai neulottuja vauvan lakkeja, tumppuja ja sukkia.

Askartelu

Ihanat ilahduttajat -facebookryhmä. Ryhmä järjestää erilaisia iloa tuottavia tempauksia, pääsääntöisesti korttikeräyksiä.

Kaikki käsityöt

Untuvapakkaus. Mm. itsetehtyjä vaatteita, nuppupeittoja, myssyjä, tumppuja, töppösiä ja turvalonkeroita keskosvauvaperheille.
Varsinais-suomen sininauha ottaa vastaan käsitöitä aikuisten ja lasten koissa lahjoitettavaksi asiakkailleen ja heidän perheilleen. Heidän asiakkaitaan ovat mm. päihde-, mielenterveys- tai vankilataustaisia tai muuten syrjässä olevia pitkäaikaistyöttömiä. Myös heidän asiakkaansa lähipiiri, esimerkiksi lapset, elävät niukoissa oloissa. Villasukat heillä ovat menneet kuin kuumille kiville. (Teksti lainaus kohteesta vinkanneelta ihmiseltä.)
Rekku rescue ry ottaa vastaan tavaralahjoituksia, myös esimerkiksi käsitöitä. Linkin takaa löytyvistä sähköpostiosoitteesta saa lisätietoa.


Ihanaa uutta vuotta 2018!

Anni


11 kommenttia

 1. Suomen suurin äitiyspakkaus- tempaus. Tälle on oma Facebook- ryhmänsä. Pieni lahja lähtee presidenttiparille ja muut Hopen kautta eteenpäin.

  VastaaPoista
 2. Ei ehkä kovin ajankohtainen kohde näin tammikuussa, mutta viimeistään syksyllä monilla paikkakunnilla pyöräytetään varmasti käytiin taas Joulupuu-keräys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että tähän postaukseen voi palata myös syksyllä, joten silloin pitää lisäillä tarvittavat linkit näihin keräyksiin!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, että käsitöillä voidaan tehdä, ja tehdäänkin, paljon hyvää. Kiitos tästä listauksesta, toivotaan että linkkejä tulee lisää.

  Hyväntekeväisyyskohteita on varmaan kymmenittäin erilaisia. Pitäisikö olla joku ihan oma blogi, jolle listattaisiin koko maan kohteet ja vielä erikseen maakunnittain olevat. Kaikki meistä kun eivät vieläkään ole siellä Facebookissa, joten niiden ryhmien toiminnasta emme saa tietoa mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin linkkejä listatessani, että valitettavan moni keräys tapahtuu tosiaan facebookissa. Varmaan se johtuu siitä, että siellä on niin helppoa perustaa ryhmiä ja tapahtumia. Idea hyväntekeväisyysblogista on loistava! Joku voisi ottaa siitä todella kopin, valitettavasti omat resurssini eivät riitä sen ylläpitämiseen.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Itse olen tehnyt käsitöitä muutaman vuoden ajan eläinsuojeluyhdistykselle, Rekku Rescuelle (https://rekkurescue.com/). Eläimet olleet aina teemana käsitöissä jollain tavalla, useimmiten eläin (varsinkin koira ja kissa) aiheisten kankaiden muodossa =) Tekemäni käsityöt on heidän toimestaan sitten myyty eteenpäin yhdistyksen facebook-sivuilla kannatustuotteina tai silloin tällöin erikseen järjestetyissä huutiksissa.

  Tietoa mihin käsityöt (koostumustietoineen ym.) voi toimittaa:
  https://rekkurescue.com/tue-toimintaamme/tavaralahjoitukset/

  VastaaPoista
 6. Vaaka.ry kerää tänä vuonna vauvan sukkia, pipoja ja lapasia
  http://vaaka.org/projektit/vuoden_kasityoker%C3%A4ys

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.