OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Project keittiö eli maalatut kaakelit ja ovet

Onhan tässä jo mainostettukin, että olemme muuttaneet. Ensirakkaus on suuri, kun kyseessä on OMA asunto. Ensimmäinen laatuaan. Täällä sitten rälläämme sielumme kyllyydestä, vuokra-asunnoissa kun ei ole uskaltanut edes reikiä tehdä seiniin. Pikkuhiljaa oikeasti tämä myös tuntuu omalta. Asunto oli jo ostaessa ihana, mutta kaipasimme siihen vielä Jotain ja niinpä maalasimme lautalattian mustaksi. Seuraava kohennuskohde oli keittiö. Keittiö oli hyvässä kunnossa ja siisti mutta yksinkertaisesti aivan väärän värinen. Eli siis jotain muuta kuin mustaa tai valkoista, eh.

Muistin ensimmäisen oven poiston jälkeen napata puhelimella ennen-kuvan.
Irroitimme ovet sekä vetimet. Vetimet jatkoivat matkaansa fb-kirpparin kautta uuteen kotiin. Ovet hiottiin, jonka jälkeen ne matkasivat miehen työpaikalle ruiskumaalattaviksi. Maalina oli Teknoksen kiiltävä Futura 80 Aqua -kalustemaali. Uudet vetimet löytyi Clas Ohlsonin poistuva tuote -repertuaarista, joten pääsimme tässä hankinnassa erittäin halvalla ja vanhojen vetimien myynnin jälkeen jäimme reilusti plussalle.


Seuraava operaatio oli kaakelit. Budjettiystävällinen vaihtoehto oli kaakeleiden maalaus. Kaupasta kotiin etsiytyi Ronseal-kaakelimaali värinään White Satin (ovh n. 50€/750 ml) sekä kaksi mustaa Ronseal-saumauskynää (ovh. n. 20€/kpl). Pesin kaakelit ja saumat huolellisesti useaan otteeseen ja annoin kaakeleiden kuivahtaa useamman päivän. Mies maalasi kaakelit telalla kahteen kertaan, välissä oli useampi kuivumispäivä. 


Lopputulos olisi ollut näinkin ihan siisti, mutta särmää tarvittiin vielä. Eli sitä mustaa, olihan tässä jo aivan riittävästi sitä valkoista. Saumojen piirtäminen oli ihan infernaalista. Yritä siinä sitten kökkiä jotenkin siinä kaappien välissä ja löytää joku edes etäisesti ergonominen asento kädelle piirtää suoraa viivaa. Vaikeaa oli, katsokaa vaikka. Onneni oli kynsilakanpoistoaine ja vanupuikot, joilla sai korjatuksi hudit ja mokat. Lisäksi saumauskynät olivat erittäin riittämättömiä ja kaksi kynää riitti juuri ja juuri.


Lopputulos oli oikein hieno ja itseä miellyttävä. Sorruin samalla siihen, mihin ehkä kaikki muutkin kodistaan kuvia julkaisevat, siivoamiseen. Roudasin läjän kamaa pois keittiöstä ennen kuin uskalsin yhtään kuvaa ottaa. Kaurahiutaleet ja murot saivat jäädä pöydälle muistuttamaan, että keittiö tämä on.


Ja vielä viimeinen kurkkaus uudistuneeseen keittiöön. Vasemmalla näkyy vielä kiinteät ovikappaleet, joita emme saaneet irti, emmekä ole jaksaneet vielä maalata. Siinä ne sitten irvaa, että tekemättä on ja kato, miten emme sovi tänne yhtään, vitsin värirasistit. Pöytä ikeasta, tuolit BoConceptin Zarrat, verho à la Marimekko, matto Askosta, syöttötuoli suvussa kiertänyttä aitoa retroa. Semmoinen on meidän uusi keittiö. Like.

Intoa uuteen viikkoon!

Anni

5 kommenttia

  1. Niin näyttää nätiltä ja rakkaudella laitetulta teillä. Intoa uuteen viikkon sinullekin :-)

    VastaaPoista
  2. Kivan näköistä. Uutta kotia en itselleni halua, mutta jos jonkun mökin jostain sais niin voisin sitä maalailla ja laitella. Huoh. :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.