OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Muistilappu erikoispuolakotelon avulla

* Yhteistyössä Husqvarna Viking.*

Kun työarki pysähtyi vajaa vuosi sitten äitiyslomaan, aloin huomata ympärilläni kaikkea ihanaa ja kaunista. Mieli oli täynnä paitsi kiitollisuutta mutta myös hyvän näkemistä. Pysähdyin katsomaan, miten kaunis maailma onkaan. Jaksoin ymmärtää, auttaa, sanoa kiitos ja hymyillä. Ja mietin, että toivottavasti en ikinä kadota sitä valoisuutta, jonka elämääni löysin.

Aloitin muutama viikko sitten työt osa-aikaisesti. Vaikka osa-aikainen työaika on hyvin armollinen ja nautin näistä koulumaailmassa vietetyistä päivistä, huomasin aika pian, että kun arkeen tulee kellonaikoja ja hälyä, alkaa ajatukset harhaantua. Toki 10 kuukauden yövalvomisetkin tekevät tässä tehtävänsä, meillä ei oikein nukuta vieläkään. Väsyneenä kaunista ei olekaan niin helppo nähdä. Kiitollisuuden sijaan tekisi mieli alkaa valittaa. Mutta en halua antaa periksi. Yritän tietoisesti valita kiitollisuuden valittamisen sijaan.Muisti kuitenkin tarvitsee välillä vähän apua. Päätin ommella kangaskassin ja kirjoa siihen itselleni muistutuksen. Make beautiful things. Tee kauniita asioita. Mietin, että olisinko kirjoittanut kauniiden asioiden näkemisestä, mutta tekeminen on paljon aktiivisempaa. Tekeminen sanana kertoo, että itse voi vaikuttaa ja ehkä myös muuttaakin. Haluan nähdä maailmassa sen kauneuden ja haluan tehdä maailmasta kauniimman niin omin ajatuksin kuin tartuttaa sitä kaunista mieltä lapsiinikin.


Viimeksi kirjoin käsin, tällä kertaa koneella. Husqvarna Viking -yhteistyön myötä tutustuin erikoispuolakoteloon. Erikoispuolakotelo on aika lailla tavallisen puolakotelon näköinen, mutta siinä on avara ohitusura, joka mahdollistaa paksumpien lankojen käytön alalankana. Ompelukoneen pistolevy nostetaan pois, puolakotelo vaihdetaan, pistolevy laitetaan takaisin ja alalangaksi laitetaan paksumpi lanka normaalisti puolassa. Ommel ommellaan nurjalta, jolloin paksumpi lanka jää näkyviin oikealle puolelle. 

Erikoispuolakotelo on tuo harmaa. Aika samannäköisiä. Tuo metalliosa on vain löysempi.

Tein erilaisia testejä. Kokeilin eri paksuisia lankoja, alasyötön pois ottamista ja tavallista sekä koneparsintapaininjalkaa. Mielestäni tasaisin lopputulos tuli, kun alasyöttäjä oli päällä ja paininjalka oli tavallinen. Toki tämä yhdistelmä vaatii kankaan hyvin aktiivista kääntelyä kaikkiin ilmansuuntiin. Erikoispuolakotelo on myös näppärä kaksoisneulalla ommellessa. Alalanka tulee löysemmin puolasta ja näin kaksoisneulaompeleen saa nurjalta puolelta todella helposti näyttämään siltä kuin pitää.

Kauniita ajatuksia toivotellen,

Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.