OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Timantteja ja lintuja

En tiedä, kasvoiko Ee kerralla 10 cm vai olenko ollut vain niin kiireinen koko kevään, että vasta nyt huomaan, että lapsen paidat ovat 4/4-hihaisten sijaan 3/4-hihaisia ja hupparitakin napit eivät mahdu kiinni. Onneksi olin talvella hamsteroinut kankaita. Syntyi timanttinen huppari pystykauluksella ja epäsymmetrisellä napituksella ja lintuhenkinen tunika.


Kaava: muokattu Huntsman OB 6/13, koko 92
Kangas: Timantti-luomujoustocollege, Käpynen
Napit: Ikivanhat Antiikkimessuilta, Oy. Suomen Nappitehdas


Kaava: muokattu Arctic Sun OB 6/13, koko 92
Kangas: Tintit, Linnel

Ihania kuoseja on nettikaupoissa loputtomiin, mutta ovathan ne aika hinnakkaita, yli 20€/m. Useat ihmettelevätkin, miksi teen itse, kun kaupasta saisi halvemmalla. Itse kääntäisin kysymyksen toisinpäin: jos laadukkaista materiaaleista itse tekeminen maksaa tämän verran, miksi kaupassa myydään niin halvalla. Uskonkin, että ei ole olemassa laadukasta ja halpaa. Kuluttajalle halpa vaate on kallis joko sen tekijälle tai luonnolle. Jossain kusee. Joko kankaan värin laadussa, jätevesien määrässä, käytettyjen myrkkyjen määrässä, ihmisoikeuskysymyksissä jne. Uskon, että kun ostan materiaalin, ei vaatteen valmistuksessa ole niin montaa mutkaa ja väärinkäytösten mahdollisuutta. Voin hyvällä omallatunnolla käyttää vaatetta ja uskon vaatteenkin kestävän pidempään. Noniin, tässä oli päivän paatos!

Paatoksesta kohti auringosta nauttimista, se kun kerran paistaa. Lämpöisiä säteitä teillekin!

Anni

4 kommenttia

 1. Joo just näin! Mutta mielestäni trendi on hieman muuttumassa ja nykyään onkin hieman "noloa" ostaa se halpispaita uutena ja vintagea ja käsintehtyä on alettu enemmän arvostamaan. Hienoa että jaksat paasata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon havainnut saman trendin, joskin oon miettinyt, onko trendi vain tiedostavassa kaveripiirissäni vai ihan yleisestikin ottaen. Hyvä trendi, peukkua sille!

   Poista
 2. Hyvin kirjoitettu, ihan totta! Ja kivat ompelukset, tykkään :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.