OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Pehmoinen koiran pesä + ohje

Tein viime vuonna koiralleni oman pikkupedin, mutta vastaanotto sille ei ollut niin lämmin kuin olin ajatellut - ehkä johtuen siitä, että koirani ei arvosta niin paljon futon-henkistä kovuutta kuin minä. Kun mihin-nämä-tavarat-tunkisin-kassin päälle päätyi suhteellisen paljon tilaa vievä nukkaantunut vauvan peitto, ajattelin tilaisuuteni koittaneen. Tein uuden pedin pellavapalasta, pikkupeitosta ja nauhasta. Peti on erittäin tykätty ja siinä nukuskelee kissa sekä koira vuorotellen. Kylläpä on kingi fiilis, kun osaa tehdä jotain, mistä karvalapsetkin nauttivat!


Tässä myös ohje pedin tekoon.

Tarvitset:
Vanha peitto
Kangasta
Narua ja hakaneula
Ompelukone


Leikkaa kaksinkertaisesta peitosta neliön muotoinen pala. Leikkaa kaksinkertaisesta kankaasta samankokoinen pala.

Taita kangas oikeat puolet vastakkain ja ompele reunat kiinni. Muista jättää kääntöaukko. Käännä kangas. Ompele kankaan ympäri n.  1,5 cm päästä reunasta nauhakuja. Älä ompele kääntöaukon kohdalta.

Asettele kaksinkertainen peitto kappaleen sisään. Leikkaa loppupeitto suiroksi ja asettele suiro reunoille. Neulaa suiron sisäpuolelta ja ompele suiro omaan lokeroonsa. Nyt voit ommella kiinni nauhakujan sisäpuolen.

Pujottele vahva naru hakaneulan avulla. Kiristä narusta niin, että reunat nousevat ylös, ja solmi nauhat. Ompele kääntöaukko kiinni.


Jälkeenpäin mietin, että peti toimisi vielä paremmin pyöreillä kulmilla. Tällä mennään nyt kuitenkin tällä erää, ehkä sitten seuraavassa pedissä.

Mukavaa ja nukkumisrikasta viikonloppua!

Anni

1 kommentti

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.