OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Ensimmäinen tilkkutyöni

*Yhteistyössä Husqvarna Viking*

Puolisen vuotta sitten tein käsityö-uudenvuodenlupauksia. Kaivelin ne tässä yksi päivä esiin, koska en muistanut yhtään, mitä oli tullut luvattua itselle kässärintamalla. Ja olipa käynyt juuri niin kuin arvelin. Huonolta näytti. Lupasin ottaa ompelukonetta enemmän haltuun ja siinä olen onnistunut, mutta neulekoneen kaivaminen naftaliinista on unohtunut (tai no on se jo pöydällä) ja tilkkutyöt olen siirtänyt sivuun. Nyt äkkiä oli korkattava ainakin toinen.


Pinterestistä olen selaillut mieluisia tilkkutyöjuttuja ja erityisesti paper piecing -tekniikka on näyttänyt houkuttelevalta. Löytyikin aivan ihana, ilmainen Rainbow Rays -malli. Sitä oli pakko päästä heti kokeilemaan. Mutta sen kerran kun olisin tarvinnut, ei varastoistani löytynyt kivoja toisiinsa sopivia joustamattomia kankaita ensihätään kuin yksi! Pöh! Onneksipa muistin boordikoristeommeljalkani! Isketäänpä kaksi kärpästä yhdellä kertaa, tilkkutyöt ja ompelukoneen koristeompeleiden haltuunotto. Koristeompeleilla saisin muutettua yhtä kangasta eri näköiseksi ja yksi kangas riittäisi.


Aloin valita koristeompeleita melko sattumanvaraisesti ja ompelin niitä riviin tai vähän päällekkäin. Läpinäkyvällä boordikoristeommeljalalla ompeleiden kohdistaminen oli todella helppoa ja linjoista tuli kauniita ja suoria. Ruudukon avulla ompeleita myös pystyisi kääntämään 90 asteen kulmassa oikeissa kohdissa, mutta sitä en nyt tarvinnut. Koristeompeleilla sain loihdittua puuttuvat kaksi kangasta. Tosin hermo meinasi mennä huonoihin lankoihin - erehdyin ostamaan vuosi sitten Lidlin tarjouksista lankasetin, jossa värisävyjä oli hurjan paljon. Suuri osa langoista on toiminut ihan kivasti, mutta punainen ei sitten millään. Punainen lanka katkeili vähän väliä ja teki myös hyppytikkiä. Jatkossa pidättäydyn siis halpalangoista, vaikka kuinka tarjous houkuttelisi. Löytämästäni markiisin soirosta sain loput osat sekä vuorin pussukkaani (joita yllätyksekseni minulla ei todellakaan ole liikaa, vaan koko ajan olen niitä vailla).


 Näin syntyi aika hauska ja erilainen tilkkutyö. Yksi uudenvuodenlupauksista on nyt korkattu!

Ihanaa kesäiltaa toivotellen,
Anni

8 kommenttia

 1. Wau, tulipa hieno! En oo tuommoista jalkaa ennen nähnytkään. Koristeompeleet on kyl ihan alihyödynnetty mahdollisuus. Tai ainakin mulla. Tällaset korut tein kyl kerran: http://www.kototeko.fi/2015/10/refashion-kahvin-tuoksuinen-korusetti.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä ihan totta, niissä piilee vaikka ja mitä mahdollisuuksia, mutta toisaalta on aika vaikea keksiä, että mihin kaikkeen niitä voisi edes käyttää.

   Poista
 2. Komppaan Sannaa: on kyllä hieno! En ole oikein koskaan ymmärtänyt, mihin koristeompeleita voisi käyttää, mutta tähän ne sopivat tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan sama juttu, oon usein ihmetellyt, että mihin niitä edes laittaisi, kun en ole mikään koristeellinen tyyppi. Mutta näihin passasi mainiosti :)

   Poista
 3. Ihan mahtavasti käytetty koristeompeleita!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.