OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Joulutähti + ohje

Olen kahtena aikaisempana vuonna pitänyt blogissani joulukalenteria. Tänä vuonna kalenteri supistui vain yhteen luukkuun. Lähdin mukaan Käsityöblogit-facebook-ryhmän DIY-joulukalenteriin. Eilinen luukku avautui Kotiruusu-blogissa, huominen luukku löytyy Ihan oikeasta blogista. Tänään täällä.

Tänä vuonna jouluni on ollut hieman edellisvuosista poikkeava. Aina joulu on ollut minulle tärkeä. Olen rakastanut joulun odottamista, lahjojen tekemistä ja kodin koristelemista. Tänä vuonna jouluvalot syttyivät jo alkusyksystä, joulukortit oli tehtynä marraskuun alussa ja lahjatkin pääosin hankittuna ennen joulukuuta. Aikainen jouluinnostus ei kuitenkaan kerro jouluövereistä, vaan kaipuustani joulun ytimeen. Kaipaan valoa ja iloa. Tämä syksy on ollut konkreettisesti pimeä. Olen myös halunnut riisua joulusta sitä turhaa, raskaalta tuntuvia perinteitä, liian monta kertaa laulettuja joululauluja, liikaa hössötystä, joulusiivoushepulia ja kaikkea sitä, mikä joulussa tuntuu väsyttävältä. Olen halunnut tänä vuonna tehdä joulusta oikeasti ilon ja valon juhlan. Keskittyä olennaiseen.


Mikä sitten on se olennaisin noin niin kuin käsityön näkökulmasta? Ilman muuta jouluni muodostuu kodin pukemisesta jouluasuun eli koriste sen olla pitää. Kierrätys tai kierrätettävyys on myös tärkeää - turha roina on aina yäk. Helppous, yksinkertaisuus ja ikärajattomuus on myös ytimessä. Ja tähti. Siihen tiivistyy minun jouluni. Tähti, tähden tuoma valo, konkreettisesti ja uskonnollisestikin ajateltuna. Ja valon myötä toivo.Tämän vuoden tähti on saanut innoituksensa ystäväni luona näkemistäni joulukoristeista ja näin se homma etenee. Leikkaa kaksi tasakylkistä kolmiota. Leikka jokaisen keskelle pieni lovi. Taita jokainen sivu kahtia. Asettele kolmiot vastakkain siten, että ne kiinnittyvät toisiinsa lovien kohdalta.


Valoisaa joulun odotusta!

Anni

2 kommenttia

  1. Näppärä tähti-idea! Taitaa mennä kokeiluun. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita. Mulla onkin tänä jouluna tähtiteema keittiön ikkunassa.

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.