OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Marimekon inspiroimat patalaput + ohje

Edelliset onteloneule-tekniikalla tehdyt patalaput olivat saaneet mökin kaasuhellalla vähän osumaa liekeistä ja tuumasin, että nyt on aika uusille patalapuille. Tekniikaksi valikoitui erittäin hyväksi patalapputekniikaksi osoittautunut onteloneule eli tuplaneulos eli double knitting. Tekniikassa neulotaan samanaikaisesti etu- ja takapuolta toistensa "väripeilikuvina". Lankajuoksuja ei kerrosten väliin tule, joten langankulutuksenkin näkökulmasta tekniikka on oikein oivallinen.

Marimekkoa teki mieleni lähteä tuomaan keittiöön ja napsuttelin kivan graafisen ja selkeän Maija Isolan Kaivo-kuosin neulekuvioksi. Ensimmäisestä lapusta tuli pienempi testiversio (takana) ja seuraavasta se parannellumpi ja isompi. Nyt kelpaa kahvia taas kaasuhellalla keitellä - ja nyt muistan olla varovaisempi patalappujen kanssa! Onneksi villalla on hyvä tulenkesto, niin säästyttiin isommilta havereilta!
Neulekaavion julkaiseminen lienee tekijänoikeudellisesti hieman harmaata aluetta. Ajattelin kuitenkin neulekaavion ilahduttavan muita ja säästävän pyörän uudelleen keksimiseltä, joten tässä kuvio teillekin. Älkäähän käyttäkö sitä kaupallisiin tarkoituksiin tai muuten väärin! Maija Isolalle suuri kiitos ja kunnia näin kauniin kuosin suunnittelemisesta.Anni
40 kommenttia

 1. Todella nätit, aivan ihana idea!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihanat!! Neulominen ei ole itselleni kovin tuttua, mutta pitää ihan perehtyä tuohon onteloneuleeseen..Aika hauska sattuma muuten..kirjoin hiljattain tyttären nukkekotiin aida-nauhalle Kaivo -tyyppiset verhot:D

  VastaaPoista
 3. Kivat patalaput! Olin etsiskelemässä sopivaa kuvioa onteloneuleisiin patalappuihin, joiden tekoon olen innostunut viime aikoina. Tämä kaavio lähti mukaani, kiitos siitä. :)

  VastaaPoista
 4. Olikin tosi kiva tehdä kaaviosi mukaan, ensimmäiset laput ovat jo esillä. Uskon, että teen näitä lisääkin ja ehkä kuvio pääsee myös lapasiin. :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.