OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Kauluspaidasta hellepaidaksi ja huiviksi

Yksi päivä mieheni heitti minulle läjän vanhoja kauluspaitoja ja tokaisi, ettei käytä niitä enää. Katsoin läjää hetkisen, palautin naisellisella määrätietoisuudella pari kauluspaitaa takaisin kaappiin ja sitten jäin katsomaan jäljelle jääneitä hyväkuntoisia paitoja. Harmaa-valkoraidallinen puhutti jo kankaallaan. Tätä en lähtisi edes myymään kirpparilla, tämän pitäisi itse. Olin juuri törmännyt instagramissa ihanaan Linnea Larssonin Go Recreate-tiliin. Tilillään Larsson esittelee erilaisia vanhoista vaatteista uudistettuja vaatteita, häneltä itse asiassa on tulossa kirja suomennettunakin nimeltään Paidasta pöksyt. Larssonin työt inspiroivat minut silpomaan tämän paidan minulle paidaksi.


Kaavan jälleen kerran kuosittelin oman peruskaavani pohjalta. Ihan simppeli hihaton paita rintamuotolaskoksella. Kauluspaidan takakappaleesta tuli minun paitani etukappale. Purin kauluspaidan etukappaleilta rintataskut pois ja tein etukappaleista omaan paitaani takakappaleet. Ihanat, hellivät helteet ovat haalineet päälleni ilmavia vaatteita, joten innostuin tekemään paitaan lepattavan takaosan. Irralliset kappaleet menevät n. 5 senttiä toistensa päälle, alaselkä pilkottaa pikkaisen ja tuuli pääse ihanasti tuulemaan selkään, juuri täydellinen hellepaita. Koska halusin, että paitaa voi käyttää myös töissä, ompelin yläreunasta kappaleet toisiinsa kiinni, ei pääse rintaliivit sieltä sitten vilkkumaan. Rennompana rantapaitana kappaleet olisivat saaneet olla auki ylös asti, silloin kun ei ole niin väliksi, jos selkää vilahtaa enemmänkin, mutta ehkä toteutan myöhemmin sellaisen.


Päätimme yksi aamu lähteä pienelle kaupunkiretkelle. Juuri toivuttuani kahden viikon migreenistä tajusin, etten voisi lähteä päähineettä. Minulla ei kuitenkaan ollut mitään sopivaa hattua ja ainoa tapa pitää pitkiä hiuksia helteellä on nuttura, jota taas ei saa hattuihin tungetuksi. Viisi minuuttia ennen (aiottua) lähtöaikaa nostin vielä ompelukoneen lattialle, leikkasin kauluspaidasta hihat irti, laitoin ne oikeat puolet vastakkain ja surautin reunat toisiinsa ja hihat pitkäksi tuubiksi. Tämän muutaman minuutin tuubin kietaisin pääni ympäri solmulle. Hihan kalvosimet ihanasti pirskottavat solmusta ulos. Aivan huippu ja juuri sopivan kokoinen päähuivi.


Yhdestä kauluspaidasta ei jäänyt paljoa jäljelle, kaulukset, olkapäät, taskut ja paljon valkoisia nappeja. Napit toki otan talteen itselleni jatkoa varten. Kaulukset taitavat päätyä tekstiilikierrätykseen, vaikka varmasti niistäkin voisi keksiä jotain. Tämä työ oli ihanaa tehdä, sain kierrätyskiksejä ja työn tuloksena on ihan ihana hellepaita!

Nautitaan kesästä, vaikka vähän ukkostaakin!

Anni

32 kommenttia

 1. Tosi kiva tuo selkä ja hieno kokonaisuus! ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä selkä on kyllä oma lemppari niin näkönsä kuin tuntunsa puolesta!

   Poista
 2. Kaunis hellepaita! Ei arvaisi, että huivi on noin nopea ompelus, näyttää nimittäin tyylikkäältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan yllätyin itsekin, miten kiva siitä tuli :) Yleensä vastaavanlaiset huivit eivät pysy minun päässä, mutta tämä on sen verran jämäkkä, että se pysyy päässä niin kuin hattu.

   Poista
 3. Mainio uusi elämä paidalle! Hellepaita vailla vertaa ❤️

  VastaaPoista
 4. Tosi kauniit tuli. Tykkään tuon paidan mallista kovasti. Tosi kiva tuo paidan kangaskin. Oon kans haaveillut et saisin tehtyä paidan miehen vanhasta paidasta, mut ne on enimmäkseen mustia, ni en haluu. Tuollaiset huivipantahommat on ihania. Käytän itse kesäisin usein ja joskus muulloinkin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustahan olisi vielä helppo, vaikeuksia tulee mulla noiden ruutukuosien kanssa :D

   Poista
 5. Makia kierrätystä! Kaunis paita ja hienosti oivallettu huiviturbaani! :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva ja hyvää kierrätystä! Mikä parasta, juuri miesten paidoissa on materiaali aivan huippua ja päällä tuntuu ihanan vilpoisalta juurikin näillä helteillä:) Olen itse tehnyt ja blogissani esitellyt useampia mekkoja, paitoja ja toppeja juuri miehen paidoista tehtynä. Tää on kyllä kiva muotijuttu ja toivon, että se innostus jatkuu, koska näillä paidoilla on oikeasti aina uusi elämä, tuunauksen jälkeen:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Ja kun ei ne oikein tahdo mennä käytettynä enää kaupaksi, ainakaan samalla tavalla kuin naisten vaatteet.

   Poista
 7. Kierrätys on kivaa, kangastahan se on, vain hieman jo valmiiksi leikattuna. Miesten paidoissa on yleensä hyvä materiaali ja välillä löytyy todella kivoja kuvioitakin. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Ja kierrätys tuo omat jujunsa tekemiseen, vaikkapa nappeja tai taskuja hassuissa paikoissa.

   Poista
 8. Ihana kokonaisuus ♥ Ihan tulin kateelliseksi tuosta huiviturbaanista, kuinka hyvältä sen näyttää ja kuinka luontevasti sitä pidät. Haluaisin niin kovin tuollaisen itsellenikin, mutta en jostain syystä osaa pitää oikein edes hiuspantaa, kun ne alkavat hetkessä ahdistamaan. Päätä olisi kuitenkin hyvä jotenkin kesällä suojata, ja tuo olisi niin tyylikäs tapa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo huiviturbaani on itse asiassa aika löysästi päässä, vähän niin kuin hattu. Ei kiristä eikä purista :)

   Poista
 9. Mielettömän ihanat!! Paidan takakappaleesta tykkään erityisesti, pakko saada joku tämän tyylinen itsellekin :)

  VastaaPoista
 10. No nyt on kyllä super hieno :)

  VastaaPoista
 11. Tää on kyllä upea! Itselle ei oikein tällaiset mallit tahdo istua, mutta sun päällä on kyllä kaunis ja panta kruunaa kokonaisuuden <3

  VastaaPoista
 12. Todella kaunis kokonaisuus ja arvokkaan näköinen - viimeisen kuvan kohdalla loksahti suu auki, vaikka olinkin lukenut, että asu on vanhasta miestenpaidasta tehty :D Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeisessä kuvassa tosiaan tämä ompelus konkretisoituu. Paljon ei jäänyt vanhasta paidasta jäljelle :)

   Poista
 13. Onpa hauska projekti, mahtavaa että sait käytettyä lähes koko paidan!

  VastaaPoista
 14. Ihana toteutus! Kukakohan jaksais koota sarjan postauksia siitä, miten vanhoista vaatteista voi luoda jotain uutta? Mua kiinnostaa hirveesti eri tyylit kierrätysompelussa ja varsinkin sellaiset projektit,joista syntyy iham jotain odottamatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen olisikin kiva postaussarja! Katsotaan, syntyisikö sellainen itsestään.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.