OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

SovitusnukkeYksi lempitekemiseni tänä keväänä on ollut itse tehty sovitusnukke (vanhassa blogissani siitä kerroinkin eli uusintana sitä esittelen täällä). Eräs sunnuntaipäivä menimme ystäväni kanssa sovitusnukkekurssille. Sovitusnukke rakennettiin päällä olleen vanhan t-paidan päälle liimapaperia liimaamalla. Kuten ystäväni totesi, harvemmin sitä on tullut niin tiiviisti tuijotettua kaverin tissejä :) Liimailun jälkeen torso leikattiin selästä auki ja päältä poistamisen jälkeen teipattiin kiinni. Tässä vaiheessa myös varmistettiin strategiset mitat kohdilleen. Aukot suljettiin styroksilla, sisus täytettiin superlonilla, mutta siihen käy ihan yhtä lailla vaikka rypistetty sanomalehti tai vaikka ompelujäte. Päälle ommeltiin vanukerros, jonka päälle ommeltiin musta trikoo. Nukesta ei tullut ihan täydellinen kopio omasta kropasta mutta suuntaa se antaa ompelun helpottamiseksi. Myös kustannukset olivat sen verran huokeat (25€), että ehkä se nyt ei haittaa, jos ei joka kohta ole ihan justiinsa.


Olen kuullut, että nukkeja voi tehdä itse myös maalarin- tai ilmastointiteipin avulla. Mikäpä siinä, kunhan lopputulos on riittävän jäykkä. Vielä en ole päässyt testaamaan sovitusnukkea tositoimissa, sitä odotellessa.


Mitä ihaninta sunnuntai- ja äitienpäivää!

6 kommenttia

 1. Vau! Eipä ollut minulle tullut mieleen, että sovitusnuken voisi tehdä itse. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Mä oon haaveillut ton tekemisestä, mutta en oo saanut vielä aikaiseksi ku haluisin sellaisen katseen kestävän jota ei tarvii hetiheti käytön jälkeen kiikuttaa kaappiin piiloon :DD Pitääkin katsoa onko meidän paikkakunnalla kursseja :) Seisookos se sun sovituskaveri jonkin jalan tai kepin nokassa? Taidanpa liittyä lukijakaartiisi ku sulla taiaa olla täällä vähän samoja touhuja ku ittellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen etsimässä jotain vanhaa pöydänjalkaa sovitusnuken jalaksi, mutta vielä ei ole tärpännyt. Toistaiseksi nukke siis kököttää tarvittaessa keittiöjakkaran päällä. Kehtaisin pitää nukkea julkisestikin esillä, mutta koska sillä ei ole oikein paikka (eikä sitä jalkaakaan), niin se saa kököttää siellä kaapissa.

   Mielestäni nukke oli niin helppo tehdä, ettei välttämättä kannata mennä kurssille (jos siis siellä tehdään vastaavalla tekniikalla), ainakaan kovin kalliille sellaiselle. Voin tarvittaessa kertoa yksityiskohtaisempiakin ohjeita nuken tekoon!

   Poista
 3. Hei. Haluatko laittaa mulle s -postiin tarkat ohjeet ton tekemiseen?☺ oon haaveillu tommosesta ja kauan!:) maaret922@gmail.com
  Sulla ihana blogi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Hei! Oikeastaan aika hyvät ohjeet löytyy täältä - http://pienilankarulla.blogspot.fi/2014/02/sovitusnukke.html joskin itse käytin jesarin sijaan sellaista kostutettavaa paperiteippiä (jotain rakennusteippiä kai) ja reikien sulkemiseen käytin styroksilevyä. Sisälle täytteeksi käy vaikka rypistetty sanomalehti tai mikä muu tahansa pehmoinen täyteaines. Toivottavasti saat tehtyä itsellesi hyvän nuken!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.