OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Talvilakit + kaava

Tein keväällä Eelle Costo-tyyppisen lakin, nyt oli syksyisemmän hatun vuoro, samalla kaavalla kuitenkin. Koska ajattelin tytön kasvaneen sitten viime hatun, kasvatin vähän saumanvaroja, ja koska vuori oli fleeceä, niin kasvatin saumanvaroja entisestään. Eipä käynyt tällä tulevalla luokan-/matematiikan-/käsityönopettajalla pienessä mielessäkään, että jos laitan joka reunaan sentin lisää, tarkoittaa se viisisektorisessa hatussa 10 ylimääräistä senttimetriä! Tulinpa siis tehneeksi lapseni sijaan itselleni syksyhatun. Sain hatun lisäksi myös hyvät naurut ja kerrottuani tarinaa eteenpäin sai hyvät naurut muutama muukin.Vahingosta viisastuneena tein sitten hieman pienemmän kappaleen Eelle. Een hattuun lisäsin myös korvaläpät korvien suojaksi. Nyt voimme sitten kuljeskella maita ja mantuja kahtena marjana.


Koska tämä hattu on saanut kovasti huomiota ja kaavakyselyitä, päätin "julkaista" kaavan myös teidänkin iloksi. Mietin kauan, kehtaanko tehdä niin, koska innoittajana on myytävä tuote. En kuitenkaan ole koskaan pitänyt aitoa Costoa käsissäni, enkä tainnut nähdäkään kuin tietokoneen ruudulta. Käsityötieteilijäystäväni(kin) olivat sitä mieltä, että koska Costo on vain innoittaja hatun mallille, ei kyse ole plagiaatista ja on ihan eettisesti hyväksyttävää julkaista kaava muidenkin iloksi - onhan hattu vain viidestä sektorista koottu lipallinen hattu, johon on isketty tupsu päälle. Eli tässäpä kaava, olkaa hyvät! Toivottavasti siitä on iloa! Kaava löytyy pdf:nä tuolta:


Arvostaisin kovasti, että linkkaisit blogiini, mikäli käytät kaavaa :)

Iloisia syyspäiviä!

Anni

7 kommenttia

 1. Vau, kiitos paljon kaavasta! :) Kun vielä ehtisi joskus ommella taas...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tuon ehtimistunteen. Välillä (tai oikeastaan tällä hetkellä koko ajan) tuntuu siltä, että juoksee kilpaa kellon kanssa. Mutta aina niitä ompeluhetkiäkin siunaantuu, onneksi. Toivottavasti sinä saat omasi!

   Poista
 2. Ei voi ladata ilman jotain tilausta?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kappas, näin onkin. Sama kaava löytyy - tosin jpg-muodossa täältä https://drive.google.com/open?id=1bvjUYB1EeIDA29ZNaVpUPZGY0NsmfORC

   Voin yrittää muokkailla sen sopivaksi tulostettavaksi jossain kohtaa :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.