OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Koneparsittu käsikoru

Välillä niin rakastan tämänhetkistä kouluani (käsityötiede Helsingin yliopistossa). Tällä hetkellä rakastan sitä eniten siksi, että siellä saan tutustua uusiin todella koukuttaviin tekniikoihin! Tällä kertaa olen täysin hurahtanut konekirjontaan ja -parsintaan. Katkoin alussa parit ompelukoneneulat, mutta sitten päässä naksahti ja tajusin, miten homma etenee. Tässä yksi tämän päivän tuotoksistani, koneparsittu käsikoru. Ehdottomat kannatinkivet tälle tekniikalle on koneparsintajalka sekä vedessä liukeneva Solvy-kalvo (tällaisia lähti tilaukseen oitis). Ompelin kaksinkertaiselle Solvy-kalvolle normaalilla ompelulangalla harvan ruudukon, jonka päälle ompelin pyörylöitä. Kun ompelukset olivat valmiit, huljuttelin kalvon näkymättömiin lämpimän veden alla ja lisäsin napin. Hyvin taiteellinen, herkkä, kaunis ja ihana lopputulos minusta! Tämä onnistuminen vaatii uusintaa ja mielessä pyörii jo ainakin tsiljoona uutta testattavaa juttua tällä tekniikalla.


Taiteellista, herkkää, kaunista ja ihanaa viikon jatkoa!

Anni

8 kommenttia

 1. Siis sä oot niin nopea, saman tien blogissa! :D Tää on kyllä niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hohoo, lapsen kun laittaa vaikka piirtelemään liiduilla, voi hetken myllätä koneella :)

   Poista
 2. Oi hitsi miten kaunis. <3 Siis riittääkö tavallinen ompelukone ja tuo koneparsintajalka vai vaatiiko kirjovan koneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ihan tavallinen ompelukone riittää koneparsintajalan kera, eikö olekin uskomatonta!!

   Poista
 3. No jopas...vai tällaisia salaisuuksia siellä opetetaan ;) Kiinnostava tekniikka ja näyttävä lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen verran kunniaa keräilen, että tämä pelkälle Solvylle kirjominen rannekoruksi oli ihan oma keksintö, Solvya lähinnä ehdotettiin aukkojen päälle ompelemisen avuksi, kirjonta-alustan ylimenemisen avuksi ja huovutetun huovan päälle laitettavaksi (helpottaa kirjomista).

   Poista
 4. Vau, enpä ole tällaiseen ennen törmännytkään ja ihania kokeiluja. Tuollaisesta opiskelusta minäkin tykkään.

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.