OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Valkoista ja harmaata

Jostain syystä puikoilleni on syksystä saakka eksynyt jatkuvasti valkoista ja harmaata. Onko suosimani mustan rinnalle nousemassa valoisampi kausi? Kenties!

Ensimmäin harmaa-valkoinen työ oli syksymmällä sydänsukat Eelle. Ohje on Kuneimmat käsityöt -lehden teemalehdestä Käsityön abc 7, Sukat, lapaset & asusteet. Söpö sydänkuvio toistuu erilaisena niin varressa, jalkapöydässä kuin kantapäässäkin. Lankana tässä oli vyötteettömät jämälangat.Seuraavaksi puikoille etsiytyi Novitan lapaslehden Lovikka-lapaset. Lankana tässä on Carlsonilla tarjouksessa ollut Lauri-lanka. Kuvio vaati ohjeen seuraamista, etenkin kun tein lapasia eteenpäin aina vähän kerrallaan, mutta lopputulos palkitsi. Nämä ovat paitsi kauniit myös lämpimät!


Käsityövarastoani siivotessa kasasin yhteen kassiin keskeneräisiä töitä ja niitä olikin sitten vähän enemmän. Olin joskus taannoin aloittanut huivin tekemisen teeteen paljettilangasta Een toiveesta. Paljettilangan seurana on  Pirtin kehräämön ohutta kampalankaa. Neulekuvio on yksinkertaisesti langankiertoa ja silmukoiden yhteen neulomista joka toisella kerroksella. Olin päässyt peräti myös paljettilangan loppumiseen saakka neulomisessani, mutta sellaisena huivi jäi todella tyngäksi. Onneksi innostuin netissä näkemästäni kaulurityyppisestä kuvasta ja ompelin käsin tynkähuivin ensin putkeksi ja sen jälkeen rinkulaksi. Havainnekuva ompelusaumoista on alla. Tässä huivi on omassa kaulassani, sillä neljävuotiaan oli mahdotonta pysyä jotenkin aisoissa uusi kimallekauluri kaulassaan. Toimii siis aikuisellekin.Vielä on valkoista ja harmaata puikoilla, mutta niistä lisää joku toinen kerta!

Talvista viikkoa toivotellen,
Anni


2 kommenttia

  1. Moikka! Aivan ihanat sukat, lähden heti metsästämään tuota lehteä! =) Tilaatko useampaa käsityölehteä vai ostatko irtonumeroita vai kirjastostako lainaat? =) Kiitos ja hyvää talven jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minulle tulee ainoastaan (lahjana minulle tilattu) Ottobre. Pääsääntöisesti ostan irtonumeroita - tulee vain tarpeellisia ohjeita ja kaavoja :)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.