OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Leukalappu + kaava

Pienen ihmisen kehittymisessä on monia vaiheita ja yksi niistä on sylkirauhasten kehittyminen. Esikoiseni ei ollut kuolari, hän oli puklari, en siis aavistanut törmääväni tällaiseen kosteushaasteeseem. Mutta tämä juniori on nimenomaan kuolari, ei puklari, ja sai minut huomaamaan, että kaupassa myytävät leukalaput eivät olekaan mikään suuri turhake. Voi sitä kuolan määrää ja kastuneita paitoja! Ekologisuusmissioni valveuttamana en halua ostaa kauheasti minivaatteita, sillä ne menevät kohta taas pieneksi, joten bodeja on pikku-Aalla aika rajoitetusti. Bodyt kuitenkin kastuvat nopeasti, joten ajattelin pidentää yhden paidan käyttökerta-aikaa liudalla leukalappuja. Jos nyt se yksi paita kestäisi edes päivän käytössä.


Tykkään leukalappumallista, jossa päälliosa nousee pussittamaan. Tällöin lappu osuu leukaan ja nappaa valuvat kuolapisarat ennen paitaan päätymistä tai kaulaan valumista. Tykkään kuitenkin lapusta, joka ei ole liian korkea pituussuunnassa, sillä muuten lappu peittää alla olevan paidan kokonaan, kyseessä on kuitenkin vain asuste. Siksi lappuni ei ole niin bandana-mallinen kuin vastaavat pinterestistä löytämäni mallit. Halusin myös tehdä vauhdikkaasti ommeltavan mallin, ei siis mitään laskoksia tai muita. Ompeluryhmässä saatujen vinkkien seurauksena piirsin oman leukalappukaavan ja saat omaan käyttöösi tulostamalla sen


Leukalapun saa pussittamaan, kun päälle tuleva etukappale on eri muotoinen ja isompi kuin rintaa vasten tuleva takakappale. Ympärysmitta on kuitenkin lähes sama molemmilla kappaleilla. Takakappaletta pitää venyttää vain hieman ommellessa. Ompelin ensin kappaleet oikeat puolet vastakkain jättäen pienen kääntöaukon sivuun. Käänsin ja ompelin aukon kiinni käsin. Nepparit päihin ja valmista on. Nämä valmistuu nopeasti ja materiaalit kaivelin näille tilkkulaatikosta, sitäkin sain samalla hieman kevennetyksi. Tälle nelikuukautiselle vauvalle tein leukalaput ilman saumanvaroja. Mikäli kuolaaminen jatkuu edelleen, voisi laput tehdä sitten saumanvarojen kanssa.

Ompelun iloa!

Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.