OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Twistiä vaatteisiin alikeompelulla + ohje

Postaus sisältää blogiyhteistyönä saatuja kankaita NOSHilta.


Havaitsin muutama aika sitten, että usein kaupassa myytävät tyttöjen vaatteet kutsuvat koskemaan ja ihailemaan glittereineen ja erilaisine pintoineen, kun taas poikien vaatteet ovat hengeltään melko kylmiä ja niissä on korkeintaan jokin painokuva. Tämän oivalluksen tajuttuani, minulle on ollut tärkeää kuvioida meidän pikku-Aan vaatteet jollain tavoin. Onhan se sitä paitsi kivempaa ommella jotain muuta kuin aivan "tyhjiä" vaatteita! Vaihtoehtoja twistiin on paljon aina kankaanpainannasta päällikeompeluun (aka applikointiin), mutta helppoutensa vuoksi olen tykästynyt koristamaan vaatteita alikeompelulla. Näissä vaatteissa olen tosin tehnyt alikeompelun hieman toisin kuin perinteisesti. Yleensä alikeompelussa leikataan pääkankaaseen reikiä, mutta tässä versiossa leikataan päälle ommeltua kangasta. Lopputulos on rouheampi kuin applikoinnissa, mutta itse ihan tykkään tästä rosoisuudesta. Lisäksi sydän ei ole aivan niin syrjällään tällä tavoin leikatessa, kun mokan sattuessa voi vielä tilanteen korjata.


Tarvitset:
haluamasi kankaat 
irtirevittävää tukikangasta
nuppineuloja, sakset ja ompelukoneen

Leikkaa kappale, johon kuva tulee, jo valmiiksi. Leikkaa reilun kokoinen pala kangasta, josta haluamasi kuvio tulee. Asettele kuviokangas vaatekankaan päällipuolelle ja nuppineulaa se kiinni tasaisesti reunoiltaan.


Jäljennä haluamasi kuvio irtirevittävälle tukikankaalle ja kiinnitä se vaatekankaan nurjalle puolelle kuviokankaan kohdalle. Huom! Kuvion tulee olla peilikuvana. Varmista myös, että tukikangas sekä kuviokangas ovat varmasti päällekkäin.


Ompele kuvio nurjalta piirtämääsi viivaa pitkin. Käännä kappale ja leikkaa ylimääräiset kuviokankaat pois. Halutessasi voit tikata kuvion reunat tiheällä siksakilla, nurjalla oleva tukikangas tukee sopivasti. Itse olen jättänyt tikkaamatta, koska siitä tulee kiva efekti. Silloin pitää pitää huoli, ettei leikkaa kuviokangasta liian läheltä ommelta. Silloin helposti kangas purkautuu ja pääsee karkaamaan ompeleen alta.


Tässä on vielä muutamat samalla tavalla tekemäni paidat viime kesältä. Niin se pieni poika vain kasvaa, posket pyöristyvät, ja vaatteet jäävät pieniksi. Mikä ihana tekosyy siis ommella jatkuvasti uusia söpöyksiä. Nämäkin paidat on ommeltu NOSHin puuvillajerseystä.Pysykää lämpiminä talven taas kerran yllättäessä!

Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.