OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Viirinauha puolipalloista + ohje

*Yhteistyössä Husqvarna Viking*


Perustimme tänä syksynä Een kanssa äidin ja tyttären oman käsityökerhon. Viime vuonna Ee kävi Taito Itä-Suomen käsityökerhossa, josta piti kovasti, mutta tänä syksynä hän ei kuitenkaan halunnut jatkaa sitä. Ajattelinkin, että kun on tulossa perheeseen kolmaskin lapsi, on kiva lanseerata esikoisen kanssa jokin kahdestaan tehtävä yhteinen tekeminen ja harrastus, jotta varmasti hänkin saa oman osuutensa huomiosta. Nyt otettiin työn alle tyhjän oloinen kohta Een omasta huoneesta. Teimme yhdessä viirinauhan puolipalloista tauluhyllyn alle. Hyllyllä komeilee opiskelukaverini Eelle maalaama ihana satutaulu sekä Paapiin koirajuliste.


Ympyränompeluohjain on todella kiva apuväline ompelukoneompelua opettelevalle lapselle. Ympyränompeluohjain pitää huolen ompeleen menemisestä oikeaan paikkaan ja lapsi voi keskittää huomionsa uusiin opeteltaviin juttuihin, polkimen painamiseen, kankaan suorana pitämiseen, peruuttamiseen, paininjalan nostamiseen ja laskemiseen sekä langan katkaisemiseen. Joustamaton kangas olisi ollut tähän paljon parempi, mutta päädyimme tekemään koristenauhan trikootilkuista, niissä kun kuosivalikoima oli laajempi. Olin leikannut valmiiksi jo tilkkupeittoa ajatellen 10cmx10cm kokoisia tilkkuja, ne olivat oikein oivia tähän projektiin.


Projektiin tarvitsee
- erilaisia kankaita
- ympyräohjaimen
- harkkosakset sekä kangassakset
- vinonauhaa
- ompelukoneen.

Projekti oli mainio yhdessä lapsen kanssa tehtäväksi. Ee valitsi kankaat, minä painoin ympyräohjaimen nastan oikeaan kohtaan ja Ee ompeli ympyrän. Minä leikkasin ylimääräiset kankaat pois harkkosaksilla ja katkaisin pallot kahtia - tämä olisi ollut pienen lapsen käsille rankka homma, sillä etenkin harkkosakset ovat aika painavat ja kömpelöt. Ee käänsi puolipallot, minä silitin ne tasaisiksi, Ee valitsi puolipallojen järjestyksen ja minä ompelin puolipallot vinonauhaan kiinni. Ompeluprojektin voi tsekkailla myös instastooristani.


Projekti eteni jouhevasti ja oli todella mieleinen eskari-ikäiselle pikkuompelijallekin. Näyttävä, omassa huoneessa oleva lopputulos tuntui motivoivan pientä ompelijaa. Ihana äidin ja tyttären yhteinen projekti!


Tässäpä vielä pikkulistaus, miten muuten ympyränompeluohjainta voi käyttää:

Täällä alkoi syysloma ja aikaa jää monenlaiselle tekemiselle, kun arki ei pörise ympärillä. Nyt onkin aikaa pohtia ja toteuttaa lisää erilaisia projekteja tyttärenkin kanssa!

Iloista syysviikkoa!

Anni
4 kommenttia

 1. Tosi kiva idea! Ei kai niiden viirien aina tarvitse olla kolmioita. Ja kiva idea myös tuo kässäkerho. Minun tyttöni tulee usein neulomaan mun lähelle, kun ompelen. Siinä sitten samalla höpötellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihanaa! Minäkin olen jo tovin toivonut, että lapset viihtyisivät (tuhoamatta materiaaleja) ompeluhuoneessa seuranani jutellen. Ehkä hiljalleen sitä kohti :)

   Poista
 2. Yhteistyöllä sujuu hyvin, nätti tulos koristamaan. 100 % äiti yhdelle silloin tällöin tekee hyvää. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Huomaan itsekin jaksavani lapsen erinäisiä kiukutteluja, kun on välillä viettänyt ihan 100% aikaa hänen kanssaan. Aito kohtaaminen, se on tärkeintä!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.