OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Makramee-joulukoristeet

Löysin makrameen elämääni vasta tänä syksynä, vaikka käsityömaailmassa se on ollut hitti jo pitkään. Intoani lisäsi pyöreät metallikehykset, joihin solmeilemalla voi leikitellä lankojen sidoksilla ja sitomisjärjestyksillä. Metallikehikkoon tekemäni makrameetyön ohje löytyy täältä. Innostuin tekniikasta niin, että halusin jatkojalostaa ideaa joulukoristeiksi.


Etsin kaupoista kissojen ja koirien kanssa ohuita, pyöreitä ja metallisia rannerenkaita, mutta etsinnät eivät tahtoneet tuottaa tulosta. Vihdoin löysin Fida-kirppikseltä ison läjän rannerenkaita eurolla. Niiden seuraksi valitsin varastoistani Novitan Kotiväki- sekä Silver-lankaa. Perussolmut löytyvät aiemmasta makrameepostauksestani ja niillä lähdin tekemään näitä koristeita. Piirtelin solmimisjärjestykset teillekin, jos teillä innostutaan kierrättämään vanhat käsikorut joulukoristeiksi.

Jos solmeilutöistä jää pitkiä langanpätkiä jäljelle - kuten tuosta aiemmin mainitusta työstäni jäi - kannattaa langat ottaa talteen. Tällaisista talteen otetuista langoista eskari-ikäinen tyttäreni teki joulukoristeita ihan vain renkaan alareunaan aloitussolmuja tekemällä. Lopuksi lisäsimme koristeisiin ripustusnauhat ja niihin muutamat puuhelmet. Helppoa ja näyttävää!


Nämä joulukoristeet ovat osa käsityöblogien joulukalenteria - jokaiselle joulun odotuksen päivälle löytyy oma jouluinen postauksensa aina eri käsityöblogissa. Kannattaa tsekata siis nämä blogit, mikäli haluat löytää ihania ja tuoreita käsityöideoita jouluun. Eilen Rakkaudella Henna tarjosi minisukkien neulomisohjeen, en malta odottaa, mitä Kangaskorjaamolla meille paljastaa huomenna! Tässä vielä listaus tämän vuoden joulukalenteriblogeista.

22. Kototeko

Ihaninta joulukuun neljättä päivää!

Anni

12 kommenttia

 1. Onpa ihania makrameetöitä. Kauniita! <3

  VastaaPoista
 2. Ihanan luovaa. Nuo ovat näppärän kokoisia - menisi pieneenkin tilaan. Hyvää Joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne mahtuvat vaikka kirjekuoreen :) Kuin myös sinulle!

   Poista
 3. Onpa hienoja! Kiva, kun on erilaisia tekniikoita esittelyssä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan sattumaa, että onkin ollut näin monipuolinen joulukalenteri tänä vuonna, huippu juttu!

   Poista
 4. Ihana idea ja kaunis toteutus! Tällaisia voisi muutaman itsekin väsätä vielä jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä ei kovin kauaa mene eli kannattaa kokeilla :)

   Poista
 5. Tosi kauniita ♡ Mä en ole vieläkään kokeillut makrameeta, mutta tekis kyl mieli. Ihanat myös nuo tyttäresi tekemät koristeet ♡

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.