OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Silmää hivelevä Satumaiset silmukat

Kirja saatu arvostelukappaleena Moreenilta.

Niina Laitinen: Satumaiset silmukat. 2018. Moreeni

Ohjeet ja ohjekaaviot ovat Laitisen kirjassa selkeälukuisia.

Neuloosi on villinnyt suomalaiset viimevuosina. Kirjoneuleet löytää tiensä yhä useampaan suomalaiskotiin erilaisten yhteisneulontojen myötä. Niistä Niina Laitisenkin nimi on tullut yhä useammalle tutuksi. Laitisen ensimmäinen kirja, Villasukkien vuosi, oli menestys ja mieleenpainuva. Laitisen toinen kirja jatkaa samalla linjalla.

Nämä Ensisilmäyksellä -sukat ovat ehdottomasti tekolistalla. 

Vaikka Niina Laitinen muistetaan pääsääntöisesti yhteisneulonta-kirjoneulesukistaan, on kirjoneuleiden rinnalle noussut hänen toiseksi tunnusmerkikseen runolliset pitsit ja koristeellisen sirot palmikot. Niitä riittää tässäkin kirjassa kuin myös edellisessä. Ohjeet ja kaaviot ovat selkeitä ja helppolukuisia.

Ihanan graafistakin sukkaa löytyy tästä kirjasta.

Kirja jakaantuu kolmeen teemaan, joita ovat Tarina meistä, Eläinten valtakunta sekä Maailman ympäri. Sukkamalleja löytyy 18, lapasmalleja kuudet. Kirjoneuleita sukista on kuudet, pitsiä tai palmikkoa 12. Kivaa vaihtelua löytyy myös käytetyistä langanvahvuuksista. Kolmannes sukkamalleista on neulottu ohuilla 2,5 puikot vaativilla langoilla (400-420m/100g). Kolmannes taas keskipaksuilla (250-270m/100g) ja kolmannes paksuilla (200m/100g). Jokaiselle sukan neulojalle siis jotakin. Itse tykkään tikutella sukkia tuolla paksuimmalla langalla, esim. 7 veljestä -langalla, joten sikäli harmi, ettei malleja ollut tuolle paksuudelle enempää. Toisaalta ehkä nyt rohkenisin kokeilemaan jotain uuttakin!

Haaveilen, että joskus kärsivällisyyteni riittäisi neulomaan nämä Ylpeys ja ennakkoluulo -sukat.

Satumaiset silmukat on silmää hivelevä, viehättävä kirja. Sanoisin, että kirja on aika varma lahjavalinta neulomisesta tykkäävälle. Itse yritän nyt saada vanhat neuletyöt valmiiksi, jotta pääsisin aloittamaan uusia töitä tästä kirjasta!

Satumaiset silmukat on todella kaunis kirja. Olen iloinen sen löytyessä hyllystäni.

Villasukkien vuosi -kirjasta tekemäni arvostelu löytyy täältä.

Aurinkoista talviviikkoa!
Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.