OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Mustikkatetrat ommellen + ohje

Tänä aamuna olimme starttaamassa mökiltä kaupunkiin. Vaan autopa ei startannut. Kaupunkisuunnitelmat vaihtuivat hinaajaan ja mökkipäivään. Putsasin sitten mökkiniemen mustikoista, vaan eteen tuli ongelma. Kaikki pakasterasiat käytetty, muovipusseja ei ainoatakaan ja maidotkin täysiä eli niistäkään ei purkkia heruisi. Kaveri vinkkasi, että mitenkäs tuo leivinpaperi. Onneksi ompelukonekin oli mökillä. Puolen litran mustikkatetrat valmistuivat nopeasti ja mustikat pääsivät pakastimeen.Tässä ohje, kurkkaise kuviakin, niin pysyt kärryillä. Tarvitset leivinpaperia, sakset ja ompelukoneen.Leikkaa leivinpaperista n. 30x20 cm paloja. Taita keskeltä. Ompele sivusauma, tikinpituus on hyvä olla yli kolme, niin paperi ei mene rikki. Taita kappale siten, että sivusauma siirtyy taakse keskelle. Ompele pohja. Samalla voit kiinnittää "nimilapun". Täytä marjoilla. Käännä yläreunat siten, että sivusauma on taas sivussa. Ompele kiinni. Pakasta pian.

Vielä näitä tetroja täytyy ommella, että saan kaikki marjat säilötyksi, mutta onneksi näiden teko on nopeaa ja helppoa ja mukavaa!

Hyviä säilömisiä!

Anni

3 kommenttia

 1. Mitenköhän nuo kestävät pakkasessa?

  VastaaPoista
 2. Jaa, sitäpä en tiedä, mutta lupaan tulla sen kertomaan tänne vaikka talvella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoi kans ottaako leivinpaperi hajuja läpi. Paitsi et liekö sillä olis väliä, jos vaikka tekee pienempiä tetroja ja pistää kaikki sit pakastelootassa yhteen isoon suljettavaan jättipussiin niin ainakin pysyis hajut poissa :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.