OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Sammal- ja jäkäläpallot + ohje


Luonto on viehättänyt ja innoittanut minua tänä syksynä. Halusin tuoda luontoa sisälle sisustukseen pienesti ja viehkeästi, pallojen muodossa. Tällaiset sammal- ja jäkäläpallot valmistuvat hetkessä, materiaalitkin ovat lähes ilmaiset.


Tarvitset
sanomalehteä
maalarinteippiä
jäkälää tai sammalta (muistathan kerätä näitä vain maanomistajan luvalla)
rautalankaa

Anna sammalien lämmetä hetki ennen askartelua. On paljon kivempi askarrella, kun sormissa ei vilistä horroksesta lämmenneitä pikkuöttiäisiä, Mikäli sammalet ovat kuivia, kastele niitä hieman, niin ne eivät murru työskennellessä.

Ryttää sanomalehdestä pallo ja teippaa se muotoonsa. Asettele sammalet/jäkälät pallon ympärille ja kiinnitä rautalangalla.


Pallot tuovat mukavan lisän vaikkapa kynttilöiden seuraksi. Kynttilät ovatkin palaneet meillä tehokkaasti kaamosta torjumassa.


Anni

4 kommenttia

  1. Nätit! Mullakin on portailla puolukan varvut, sammalet ja katajat odottamassa inspiraation hetkeä...

    VastaaPoista
  2. Kivan näköiset! Mä en vaan ehkä kummiskaan hennoisi ottaa niitä. Oon monesti miettinyt et tekis jotain jäkälistä mut takaraivossa tykyttää aina tieto siitä et miten hitaasti ne kasvaa. Tosin eipä ne porotkaan siitä piittaa. Pistelee menemään vaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aiemmin ollut sama nuukailun ajatus, mutta onneksi satuin liukastumaan jäkälään, jolloin jäkälälämpäre irtosi itsestään, niin ei tuntunut enää niin pahalta ;)

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.