OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

17. luukku: Joulukuusen lumihiutalematto

Tämän joulun ehdoton suosikkijoululehteni on Käsin tehty joulu. Lehti on ulkoasultaan modernimpi ja tarjoilee ideoita ja ohjeita uudenlaisiin juttuihin. Ei aina niitä maalaisromanttisia joulu-vanhassa-puutalossa-tyyppisiä juttuja jaksa, etenkään kun en itse asu vanhassa puutalossa ja söpöstelyn sijaan valitsen sisustukseen mustaa, harmaata ja valkoista. 


Lehdessä oli todella kiva idea joulukuusenmattoon, joka on tehty huovasta. Lehdestä löytyi myös kaava keskelle kiinnitettävään lumihiutaleeseen. Idean odottaessa käytäntöönpanoa haaveilin ompelevani lumihiutaleen käsin kiinni paksumpaan alushuopaan, mutta jo leikatessa kiemuraista kaavaa saati huopaa tajusin, että matto ei valmistu ikinä, jos alan ommella kuviota käsin. Niinpä ohuen lumihiutalehuovan ja paksumman alushuovan välissä on vain liima. Toimii niinkin. Molemmat huopakankaat ovat polyesteria ja kotoisin Eurokankaasta. Paksu kolmen millin harmaa huopa oli metrihinnaltaan n. 9€ (leveys 100cm) ja valkoinen ohuempi huopakangas n. 8€/m (leveys 180cm).


Vielä saa matto odottaa kuusta ylleen, vaan tuo se mukavaa talvitunnelmaa. Milloin siihen köllähtää kissa, milloin taas kutimineni minä. Tyttärelle kyseessä on selvästikin "Taakse jää" -matto. Aika ihana talvimatto onkin!

Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.