OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Metsäseppele-kellohame

*Yhteistyössä Husqvarna Viking*

Olen ollut vannoutunut mustan ystävä viimeiset vuodet, mutta yllätyksekseni sieluni on alkanut kaivata väriä. Ehkä elämän rutiinit alkavat tasaantua ja mustan tuomaa balanssia voi horjuttaa hitusella väriä. Olinkin pakahtua ihastuksesta, kun näin NuppuPrintCompanyn Metsäseppele-kuosin! Tämä olisi saatava ja tästä olisi tehtävä juhannushame.


Ommel-festareilla päätinkin aloittaa ostosten teon NuppuPrintin kojulta. Harmikseni mustaa Metsäseppelettä ei ollut enää saatavilla, joten valitsin tummansinisen puuvillasatiinin. En ollut valmistautunut ostoon tsekkailemalla hintoja, joten kassalla sydämeni jätti lyömättä pari kertaa, kun kuulin, että tämä 1,4m x 1,7m raportti maksaa 66€. Yleensä kipurajani metrihinnoille on 25€ ja nyt tuo metrihinta ylittyi reippaasti. En kuitenkinkaan kehdannut saati halunnut perääntyä kassalta. Halusin tämän kankaan ja se oli ostettava.


Kankaassa on kaksi seppelettä, pienempi keskellä ja isompi reunoilla. Olisin kaivannut kovasti jotain pientä pistettä kankaan keskellä, josta olisin voinut nähdä oikean keskikohdan - olen kuitenkin aika matematiikkaorientoitunut. Mittailujen, liitupiirrosten ja empimisten jälkeen löysin itseäni miellyttävän viivan ja uskalsin upottaa sakseni kankaaseen. Olisin halunnut vyötärön kohdan ilman pientä seppelettä, mutta en jaksanut käydä laskostushommiin, joten sallin rehukasvuston vyötäröllekin. Kankaasta jäljelle jääneet palat ompelin pitkäksi kaitaleeksi vyötärölle, jatkuen pienen halkion yli rusetille solmittaviksi nauhoiksi. Halkion ja rusettinauhojen ansiosta hame tulee olemaan sopiva, vaikka tulisikin kiloja vuosien mittaan lisää.


Hetken pähkäilin helman sekä vuorin helmapäärmettä. Kaareva reuna ei koskaan ole maailman kivoin päärmättävä. Lisäksi helmaa pelkässä päällikappaleessa oli lähes 4,5 metriä, ja siihen kun lisää vuorin, niin helmaa on lähemmäs yhdeksän (9!!!) metriä. Onneksi muistin, että minulta löytyy kahden millimetrin päärmäysjalka. Se oli pelastukseni! Sen sijaan, että olisin neulannut ja ommellut tuntikaupalla, sain vaan painella ompelukoneella menemään. Päärmäysjalka kääntää kangasta rullalle ja ompelee sen päältä. Lopputulos on siisti ja kevyt päärmäys sopii liehuvahelmaiseen hameeseen. Tärkeintä on, että ei syötä liikaa kangasta päärmäysjalkaan, koska tällöin reuna kääntyy taitteen alta näkyviin. Päärmäyksen alkuun ja loppuun piti jättää pieni, muutaman sentin päärmäämätön pätkä. Sen kohdan neulasin ja ompelin päältä tavallisella paininjalalla, näin päärmeestä sai yhtenäisen.


Hame on i h a n a  ja se herätti ihastusta myös juhlissa, jossa pääsin tämän korkkaamaan (ihailu sai rahapussissa olevan loven ihan vähän katoamaankin). Ja kun sopivalla tuulella sattuu olemaan, voi pyörähdellä niin, että helmat nousevat paljastaen koko Metsäseppeleen kauneuden.

Kesäterveisin, Anni

7 kommenttia

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.