OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Pupureput sekä ohje turkistupsuun

Ystävyys on ihana asia! On toki ihanaa, kun itsellä on ystävä, mutta todella ihanaa on myös, kun näkee oman lapsensa ystävystyvän. Olemme saaneet jo kuuden vuoden ajan seurata hyvän ystäväni kanssa pienten ystävyyden kasvamista, sillä tyttäremme ovat aivan lyömättömiä yhdessä. Kun pitkästä aikaa nähdään, alkaa välittömästi leikit, jotka jatkuvat vuorokausia aina siihen asti, kun on heippojen aika. Näille söpöliineille piti tehdä jotain yhdistävää, sillä mikäs onkaan ihanampaa kuin samistella ystävän kanssa! Inspiroiduin yhdessä ompeluryhmässä näkemistäni pupurepuista ja sellaiset oli aivan pakko tehdä pienille ystävyksille.


Repun mallina on aivan simppeli jumppakassi, siihen on vain lisätty pupun korvat yläreunaan ja pupun tupsuhäntä alareunaan. Kaikki repun kankaat ostin Eurokankaasta. Reppukangas on pieniä kultahippusia sisältävää kerniä, korvien sisukset tekonahkaa ja tupsut tehty tekoturkiksesta.


Etsiskelin aluksi turkistupsuja valmiina, mutta en sellaisia löytänyt. Mieleeni palasikin jostain kuulemani tupsunteko-ohje. Koska en tähän tyyliin tehtyjen tupsujen ohjetta löytänyt netistä (ainakaan pika-googlauksella), otin välivaihekuvat, jotta niistä olisi muillekin iloa.


Eurokankaasta ostamani tekoturkis maksoi 39€/m, mutta tarvitsin sitä vain 10cm. Tällä vajaalla neljällä eurolla tästä palasta valmistuu viitisentoista tupsua - ihan jees hinta per tupsu, jos vertaa valmiiden tupsujen hintaan. Tupsu tehdään leikkaamalla tekoturkiksesta neliskanttinen pala - mahdollisimman minimaalinen leikkaaminen on tekoturkiksen kohdalla aina plussaa, sillä leikkaaminen aiheuttaa aina sotkua. Keskelle piirretään ympyrä, joka harsitaan neulalla ja kaksinkertaisella langalla löyhästi.


Neula työnnetään lopuksi turkispuolelle. Palan kulmat käännetään ympyrän keskelle ja harsittu lanka kiristetään niin, että tupsu alkaa muodostua. Ylijäävät reunat siis jäävät tupsun sisälle täytteeksi. Lopuksi kannattaa tehdä useampi napakka pisto tupsun läpi ja päätellä lanka tukevasti, jotta tupsu varmasti pysyy kuosissa. Samalla langalla voi tupsun päähän ommella vaikka nepparin toisen puolen. Toisen puolen voi ommella sitten vaikka pipoon. Näin tupsun saa pesun ajaksi pois. Videoitu ohje tupsuun näkyy myös instagramini korostetuissa stooreissa.Ihanan pupuisaa viikkoa!

Anni

7 kommenttia

 1. Voi että kun tuli niin suloiset reput!! :)) Todella ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Nuo korvat ja tupsuhäntä tekee kyllä ihmeitä!

   Poista
 2. Nätit reput! Kiva idea tehdä tupsut. Tupsu ja täyte samaan syssyyn. Karvakankaat yleensä rispaantuvat niin helposti ja haituvia pyörii sitten pöydällä. Irmeli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne haituvat on aivan vihoviimeisiä! Tällä tavalla minimoidaan nekin :)

   Poista
 3. Miten mahtava tupsuvinkki, kiitos!! En ole vielä yhtään pipoa uskaltanut ommella ja tupsut on jääneet haaveeksi kun hinta kirpaisee ja kuvissa ei oikein saa selkoa että onko tupsu mukavan pyöreä vai auton alle jäänyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua, jos siitä on iloa! Näin ei tule ainakaan kalliiksi tupsut :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.