OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Kääriytymiseen sopiva neuletakki

Kangas saatu yhteistyönä Arteniolta bloginäkyvyyttä vastaan. 

Aika ajoin katson vaatevarastoani ja se on kuulkaa aikamoisen tyhjä. Lapsille on hyvä syy ommella koko ajan, koska he kasvavat tasaiseen tahtiin. En halua tehdä itselleni vaatteita vain tekemisen vuoksi, sitten sitä unotaa tehdä itselleen vaatteita, joten oma garderoobi jää vähän unholaan. Tänä syksynä olen törmännyt aivan ihastuttaviin kaavoihin, joihin on tehnyt mieli tarttua, mutta sitten intoa latistaa se, ettei näitä kyseisiä vaatteita pääsisi käyttämään vielä pitkään aikaan - ei nyt, koska ruumiinmuoto alkaa olla enenevissä määrin muumihtava, eikä kohtakaan, koska sitten imettämisen kätevyys menee kivan vaatteen edelle.


Vaan yksi vaatetyyppi on, mihin ei vaikuta raskaus, ei imetys eikä vuodenaika, vaatetyyppi, joka on ja pysyy lempparinani. Neuletakit. Mielestäni neuletakit ovat monikäyttöisin vaate, mitä maa päällään kantaa. Neuletakki menee kesällä takista ja talvella pitkähihaisesta. Usein alla olevalla paidalla sekä koruilla voi säädellä myös neuletakin juhlavuutta. Hyvä neuletakki on mielestäni riittävän pitkä muttei liian pitkä. Sen pitää olla myös ryhdikäs, mutta siihen pitää pystyä kääriytymään syystuulen tuivertaessa. Se pitää olla myös helppo vetäistä päälle ja sen tulee toimia erilaisten aluspaitojen päänteiden kanssa.


Luottokaavakseni on osoittautunut Ottobren Gorgeous Grey (OB 5/15), tämä on jo toinen neuletakki tällä kaavalla. En tiedä, olenko merkinnyt piirtämääni kaavaan väärin, mutta olen käyttänyt tässä kaavassa kokoa 34 ja kaventanut sitä tästä vielä (yleensä vaatekokoni on n. 38). Tähän neuletakkiin levensin kaulusta tuplaleveäksi, jotta pystyn nostamaan sen tarvittaessa pystyyn ja pystyn kietoutumaan takkiin paremmin. Liepeet levenivät samalla ja juuri sopivasti peittävät raskausmahani, ettei tule mahallekaan vilu. Ryhdikkyys ja tyylikkyys takkiin tulee Artenion kankaasta. Kankaan viskoosi tuo kankaan pintaan hienoista kiiltoa. Hieman kolmiulotteinen kankaan struktuuri tuo sopivaa elävyyttä kankaaseen myös.


Nyt kun vaatekaapissa on uusi neuletakki, ne vanhat neuletakit näyttävät entistä kulahtaneemmilta. Nyt siis olisin vinkkejä vailla: mikä on sinun luotto-neuletakkikaavasi? Mikä olisi seuraava kaava, jolla ryhtyä neuletakkihommiin?

Anni

10 kommenttia

 1. Ihana! Näyttää just sopivan mukavalta, mutta ryhdikkäältä. Lempikaava ei ole ehdottaa, koska yleensä kudon neuletakkini, mutta niissä on mielestäni ihan samat kriteerit: ei saa roikkua päällä, mutta silti pitää olla "kääriytymisvaraa". :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haaveilen neuletakkieni neulomisesta, mutta ne on niin suuritöisiä, että pelkään niiden menevän pieleen...

   Poista
 2. Kaunis neule ja mielenkiintoisen oloinen kangas 😊

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana neuletakki! Minulle ihan suosikiksi on noussut Ottobren Melange Knit. Tein sillä viikonloppuna jo kolmannen neuletakin tälle syksylle? Voiko neuletakkeja olla liikaa? Yhden neuletakin olen blogannutkin tälle syksylle, kaksi vielä odottaa kuvien muokkausta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, neuletakkeja ei voi olla liikaa :D Kuulostaa kivalta, pitääpä etsiä tuo kaava!

   Poista
 4. Kaunis takki! En ole ikinä ommellut neulekankaasta, miulle neuletakki tarkoittaa itse neulottua takkia, ja niitä onkin sitten kaappi pullollaan :) Vois kyllä kokeilla joskus jonkun tällaisen jakun ompelua, jos tarpeeksi kiva kangas tulisi vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, en voi kuin ihailla! Itsellä ei taitaisi pitkäjänteisyys riittää etenkään Moneen neulottuun takkiin XD

   Poista
 5. Aivan ihana tuo kangas ja takin malli ! Ja kaunis sinä!

  <3: http://www.rakkaudellahenna.fi/

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.