OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Paidasta pöksyt

Kirja saatu arvostelukappaleena kustantajalta. Teksti sisältää mainoslinkkejä*.

Tuntuu, että vastahan me muutimme, vaikka todellisuudessa siitä on jo lähes puoli vuotta. Samaan syssyyn muuttohässäkkä tapahtui sekä omassa että vanhempieni taloudessa. Jossain ekohöyryissäni päätin keväällä, että mepäs ei heitetä tekstiilejä roskikseen, vaan minä kierrätän ne tavalla tai toisella. Hieman järkiinnyin tässä kesällä ja keräsin sellaiset vaatteet, joille en keksi mitään käyttöä, recciin menevään kassiin. Siltikin lumppuhaastetta on riittänyt ja riittää edelleen ihan riittävästi. Mietin tässä yksi päivä, että mitä ihmettä näille kaikille vanhoille vaatteille teen, ja kuin tilauksesta huomasin uuden käsityökirjan, Linnea Larssonin Paidasta pöksyt - ompele isosta pienelle (Otava, 2018).

Lumppukasassani odottaa seuraavaksi nämä vaatteet. Paidasta pöksyt -kirjasta ajattelin saada ideoita niille.Paidasta pöksyt -kirjassa on 35 kaavaa, joissa vanhoista vaatteista voi tehdä uusia lapselle. Kaavat ovat 6kk-koossa, mutta kirjasta löytyy ohjeet, kuinka muokata ne 1- ja 2-vuotiaalle. Kokohaarukan pienuus oli itselleni vähän yllätys, kirjan myyntipuheissa kun puhutaan lastenvaatteista. Onneksi meillä on kirjan kokoluokitukseen sopiva lapsi, niin kirja pääsi käyttöön.

Tällainen olisi kyllä tyttölapselle aivan ihana.

Kirjan kaavat löytyvät näppärästi etu- ja takakannesta.

Kirjan esipuheessa Larsson kertoo taustafilosofiastaan. Kyllä, näinhän se on, että on ympäristöystävällistä käyttää vaatteita mahdollisimman pitkään ja loppuun asti. Usein onkin niin, että vaatteesta kuluu vaikkapa kainalot tai hihat ensin, ja keskelle jää käyttökelpoista materiaalia juuri lapsenvaatteen verran. Järkihommiahan se on käyttää se materiaali hyödyksi! Larsson halusi pitää kirjansa mallit myös yksinkertaisina ja nopeina toteuttaa, koska aikaa lapsiperheessä ei koskaan ole liikaa. Larsson kertoo esipuheessa myös tehneensä kirjassa näkyvät vaatteet tyttärelleen Majlle. Tämä näkyy kirjan kaavatarjonnassa. Vaikka pääasiassa kirjan vaatteet ovat neutraaleja, pukisin ne kuitenkin ehkä ennemmin tytölle. Onneksi sieltä löytyi muutamia kivoja kaavoja, jotka pääsevät meilläkin käyttöön.

Nämä tossut olisivat seuraavina to do -listalla.

Housupula vaivaa meidän taloutta, joten päätin tehdä kirjan nimenkin innoittamana paidasta pöksyt eli leggingsit vanhasta paidasta. Muokkausohjeet 1-vuotiaan kokoon olivat hyvin yksinkertaiset ja leggingsit helpot ja nopsat ommella. Materiaalina toimi äitini vanha neulepaita, jossa oli jo käytön tuomaa nyppyä ja siksi se ei mennyt kaupaksi kirpparillakaan. Muuten paita oli ehjä ja käyttökelpoinen taaperon housutarkoitukseen. Paidasta syntyi oikein kivat ja pehmoiset housut yksivuotiaan leikkeihin. Tällä kaavalla teen kyllä toisetkin housut!

Vanhasta paidasta tuli oikein mainiot pöksyt. Eikä paidasta jäänyt paljoa jäljelle.

Mukavaa sadeviikon jatkoa!

Anni

2 kommenttia

  1. Hyvää kangasta kannattaa kierrättää, ja käyttää hyväksi vaikkapa nappilistoja. Vielä pidemmät housut saa kun asettaa sivusaumat vastakkain ja käyttää alaresoria vyötärökaitaleeksi. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin! Tässä ei riittänyt korkeus suurehkon pääntien vuoksi, onneksi oli hihat vyötärökaitaletta varten!

      Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.