OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Pyyhemerkit nahkapaperista

Vuosia pinterest oli ideoiden aarreaittani. Sieltä löytyi jatkuvasti ja koko ajan ideoita toteutettavaksi ja vain murto-osa niistä pääsi työnalle. Pinterest idea-aittana on kuitenkin saanut kovan kilpailijan instagramista. Sieltä löytyy niin inspiroivia ja kivoja juttuja koko ajan, että välillä tajunta meinaa räjähtää kivoista ideoista, jotka haluaisi toteuttaa kaikki. Onneksi löytyy välillä pienempiäkin juttuja, jotka ehtii toteuttaa ennen kuin ne unohtuvat uusien ideoiden alle. 


Löysin aivan helmi-idean muutamia viikkoja sitten Satsumaline-tililtä. Irrotettavat pyyhenipsut. Tuttinauhoista tutuilla klipseillä pyyhe kiinni, nepparilla lenkki kiinni ja tadaa. Erityisesti keittiössä meillä pyyhkeet on survottu kaapin vetimeen. Tällaisella neppari-idealla pyyhkeen saa helpommin ja siistimmin kiinni vetimeen. Lisäksi pyyhenipsun saa merkittyä käyttötarkoituksen tai käyttäjän mukaan. Käytin pyyhemerkkimateriaalina nahkapaperia, johon leimasinmuste tarttuu helposti. Ensin tein keittiöön omat merkit käsi- sekä keittiöpyyhkeelle. Heti perään tein jokaiselle perheenjäsenellemme oman pyyhemerkin. Lasten käsipyyhkeet roikkuvat vetimessä nekin, nyt ne saa siistimmin. Meidän aikuisten pyyhkeiden ongelma on niiden sekoittuminen, joten nyt kumpikin meistä tietää varppina, kumpi pyyhe on kumman. Näppärä, nopea ja eritoten käytännöllinen idea oli tämä.


Pyyhemerkin taakse kurkkaaminen kertookin, miten nämä valmistuu. Nahkapaperikaitaleen leveys on klipsin leveydestä otettu, pituutta kaitaleella on n. 15 cm. Kaitaleen päihin kiinnitin nepparit. Klipsin kiinnitin paikoilleen ompeleella. Vetoketjupaininjalalla saa muuten ompeleen todella lähelle klipsiä. Sitten ripustin/pyyhemerkki onkin jo valmis.


Iloisia ajatuksia pilviseen sunnuntaipäivään!

Anni

6 kommenttia

 1. Onpa kätevä nipsukikka! Näitä voisin kuvitella omaan kotiinkin 😍

  VastaaPoista
 2. No, onpa kivat! :)
  Kiitos tuosta vetoketjupaininjalkavinkistä. Sehän passaa moneen tilanteeseen, milloin normijalka on liian leveä. Miten en ole aiemmin tajunnut?

  VastaaPoista
 3. Itsekin tajusin vetoketjupaininjalan vasta nyt, kun piti saada ommel mahdollisimman reunaan. Kätevä löytö!

  VastaaPoista
 4. Näitä on pakko tehdä! Mistäköhän noita nipsuja löytyisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä käteviä! Ovat meillä jatkuvassa käytössä. Esimerkiksi nappikauppa Punahilkka myy tällaisia https://www.nappikauppapunahilkka.fi/fi/tuoteryhmat/tuttinauhatarvikkeet/metalliklipsit-15mm

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.