OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Paperikoristeita synttäreille


Vuosi sitten meistä tuli vanhempia eli nyt meidän pikku E täytti kokonaisen vuoden. Koska E on pikkuinen ja synttäreistä melko tietämätön, päätimme viettää yksivuotissynttäreitä aikuishenkisesti - yksivuotissynttärit oli myös meidän vanhempien selviytymisjuhla. Tähän vuoteen on mahtunut kaikenlaista: hyvin monta tikkiä (synnytys), hyvin monta katkonaista yötä (huonouninen vauva), yhdet kandin paperit (hurraa minä) ja niin edelleen. Kaikki tuo haipakka ja valvominen on nyt pääasiassa takana päin, joten sitä olikin syytä juhlia. Koska kekkereille oli tulossa pääasiassa aikuisia, en kokenut suurta tarvetta väri-ilotteluun koristeissa. Koska koristeita kuitenkin tarvittiin (!), mutta en halunnut lisätä roskan määrää tähän maailmaan, päädyin kierrätysvaihtoehtoon. Kirpparin ja kirjaston "ota tästä"-laareista oli tarttunut mukaan muutama kirja. Niitä sitten päätinkin silpoa monellaviisiin. Tämän kiertotien kautta kirjat saavat jatkaa elämäänsä paperikierrätyksessä.

Synttäriviirinauha oli ehdoton. Tekstin sain kivaksi fontiksi, kun jäljensin sen viireihin tietokoneelta.


Kattoon ripustin palleroita.


Kukkina oli paperihortensioita. Tähän liittyikin ainoa virallinen askarteluinvestointi - hortensioiden sisällä olevat styroksipallot maksoivat yhteensä 80 senttiä. Ohje on täältä.


Vieraat saivat lähtiessään mukaansa matkaevääksi karkkituubin. Washiteippi on Konglomeratista.


Koska juhlat olivat myös lastensynttärit, halusin saada niistä muiston päivänsankarille; Jokainen vieras sai koristella E:lle oman palikan. Oli ihana nähdä, miten keskittyneesti kaikki askartelivat, ja miten palikoihin päätyi paljon tunnetta, ajatusta ja rakkautta. Näitä voi ihailla sitten aikuisenakin.


Ei kun odottelemaan ensi vuoden synttäreitä!

Anni

6 kommenttia

 1. Ihania synttärijuttuja! Onnea pikku sankarille! Ja onnea vanhemmille :) Tiedän miten sekopäiseksi liian vähäinen uni voi tehdä :D

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana tuo palikkaidea! Ja tosi kiva koristelut muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Ihania! Ja ihana tuo palikkaidea! Ihan loistavia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Itsekin tykkään näistä palikoista kovasti, ehkä juuri eniten siksi, miten tunteella kaikki aikuiset niitä maalasivat. Taisi jokunen lapsuudentrauma ala-asteen kuvistunneiltakin tulla kohdattua siinä pensseli kädessä.

  VastaaPoista
 5. Hurjan paljon jaksoit/ehdit askarrella synttäreille. Voi, tahtoo kanssa. Vaikka ei kyllä vielä ole lastakaan. Saako aikuiset järjestää tällaisia synttäreitä itselleen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Itse ajattelin, että omaakin vanhenemista alan juhlistaa erinäisin koristeluin :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.