OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

17. luukku: joululahjaksi pipoja ja kaulureita

Eräät joululahjaongelmat olen ratjkaissut pipoilla ja kaulureilla. Kun pipomoodiin pääsee, syntyy niitä vaikka liukuhihnalta - en tiennyt, että pipoja on NÄIN helppo tehdä. Ryppyisen pipon kaavana käytin Modan ryppypipokaavaa numerosta 7/2012, normipipon modailin tuosta kaavasta. Kaulurit tein kankaan jämäpaloista, samanlevyisinä kuin pipot.3-lankainen valelaakasauma tekee kaulureihin nätin tasaisen sauman - mihinkäs sitä peitetikkikonetta enää tarvittaisikaan!


Jos siis vielä puuttuu muutama joululahja, tässä mainio, helppo, nopea, hyödyllinen ja kiva idea käytettäväksi!

Anni

3 kommenttia

 1. Kivoja pipoja! :) Täälläkin on pipotehdas ollu pystyssä. Mutta kääk, 3-lankainen valelaakasauma, pystyyks sitä tekeen saumurilla ku saumurilla?! (mä sain juur saumurin ja oon ihan ulalla vielä :D) Täytyy vissiin läräillä ohjekirjaa ja pistää harjotukset pystyyn! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsittääkseni pystyy! Mäkin tein tuota ihan ensikertaa saumurini kanssa. Mun ohjekirjassa perusohje on tämä: poista toinen neula (ei väliä, kumpi), höllää reilusti toisen neulalangan kireyttä, höllää kevyesti yläsiepparilangan kireyttä, kiristä reilusti alasiepparilangan kireyttä. Sitten vaan ommellaan ja nykästään ommeltu sauma "auki" (vedä niitä kahta kangasta erilleen toisistaan, niin se sauma muodostuu siihen).

   Poista
  2. ooo, kiitos tästä! täytyy mennä surruuttelemaan het ku kerkee! :)

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.