OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

4. luukku: Raitakynttilät

Syksyn mittaan on varmasti varastoihin kertynyt aimokasa kynttilänpätkiä. Ne voi käyttää oikein hyvin uusiksi ja niistä saakin hauskoja raitakynttilöitä jouluksi. Itse en ole ostanut (kruunukynttilöitä lukuunottamatta) kynttilöitä kaupasta pitkään aikaan, vaan olen sulattanut omat ja kavereiden kynttilänjämät uusiksi kynttilöiksi. Kätevää ja kovin edullistakin!


Tarvitset
Kynttilämuotti
Sydänlankaa
Sukkapuikko
Kynttilänpätkiä
Kattila (mieluiten vanha, niin steariiniroiskeet ei haittaa)
Metalliastia
Hanskat käsien suojaksi

Kiinnitä sydänlanka kynttilämuotin pohjaan. Varmista, ettei steariinia pääse pohjasta läpi vaikkapa laittamalla maalarinteippiä muotin pohjaan. Pingota sydänlanka ylös pistämällä sukkapuikko langasta läpi siten, että sukkapuikon päät pysyvät muotin reunoja vasten.

Laita kattilaan vettä, metalliastia vesihauteeseen. Sulata yhden värisiä kynttilöitä vesihauteessa. Poimi vanhat sydänlankapätkät ja muut roskat pois. Valuta väri kynttilämuottiin. Jäähdytä. Voit jäähdyttää myös ulkona tai jääkaapissa. Kun steariini on kovettunut, sulata seuraava väri ja valuta muottiin. Jatka kunnes kynttilä on valmis.

Asteittain vaalenevan kynttilän saat tehtyä siten, että et valuta ensimmäiseen kerrokseen kaikkea steariinia, vaan jätät osan seuraavaa kerrosta varten sekä lisäät vaaleita kynttilöitä mukaan.

Hymy-rikasta keskiviikkoa!

Anni

8 kommenttia

 1. Hei jee! Mä oon säästänyt kaikki kynttilänjämät. Meillä kuluu hurjasti tuikkuja, kun tossa kuistilla ja ulkolyhdyissä poltan semmoisia. Nyt pakkasella ne ei valitettavasti jaksa palaa kovin kauaa ja sinne reunoille jää yli puolet koko tuikun sisällöstä. Mika katteli mua vähän kieroon, kun erottelin yks päivä ison kasan alumiinikuoria ja steariineja. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Kyllä varmasti ymmärrys lisääntyy, kun pyöräyttelet niistä uusia kynttilöitä :)

   Poista
 2. Onpas kivan näköisiä! Itse en ole jaksanut kynttilöiden valamista kokeilla, mutta olen kyllä säästänyt joitakin vanhoja jämiä. Minkälaisia kynttilämuotteja olet kokeillut? Mietin vain että miten sen muotin sitten saa pois kynttilän ympäriltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen käyttänyt muovista kynttilämuottia (maksoi ehkä 12€). Muotti lähtee oikein hyvin jähmettyneestä kynttilästä. Olen käyttänyt myös maitopurkkeja ja kertakäyttömukeja, nehän voi sitten repiä pois. Aikeissa on kokeilla myös shampoo-pullon pohjia samaan tarkoitukseen.

   Poista
 3. Muovinen shampanjapikari on ihan huippumuotti!

  VastaaPoista
 4. Minulla on muovikassillinen kynttilöiden jämiä tuolla odottamassa, että käyn kirppikseltä tai kierrätyksestä etsimässä vähän huonomman kattilan ;) Ihana idea tuo raitainen, kauniita kynttilöitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Lähetyskirppareilla (tai muilla lahjoituksin toimivilla) oon nähnyt kattiloita edullisesti. Pienikin kattila riittää, jos vaan on riittävän pieni haudutusastia.

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.