OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Joulukalenteri alkaa joulukalenterilla!

Hurraa, se on joulukuu!

Minulla on ollut yksi elämäni rankimmista syksyistä ja voimat sekä aika on ollut kroonisesti lopussa. Ei siis mitään vakavaa, olen vain elänyt neljän ihmisen elämää samanaikaisesti: yksi käy maisteriharjottelussa, yksi opiskelee sivuainetta, yksi tekee gradua ja yksi on äitinä. Totesin jo lokakuussa, etten selviä tästä syksystä ilman joulunodotusta. Joulusta tulikin minulle se, jota kohti pyrin ja jonka ajattelemisen voimalla jaksan harmaat, pimeät ja pitkät päivät. Ensimmäiset jouluvalot kaivoinkin esiin ennen lokakuun puoliväliä. Joulunodotuksessani halusin myös pitää huolen siitä, että ehdin askarrella ja tehdä käsitöitä vähän, se kun on se homma, jossa oikeasti pystyn rentoutumaan. Samalla halusin tarjota myös blogini lukijoille jotain uutta sekä houkutella uusia mukaan. Halusin toteuttaa blogissani joulukalenterin, jonka ideana on tarjota joka päivä jokin uusi idea tai ohje ja näin rohkaista ihan kaikkia a) odottamaan joulua, b) tekemään käsillään jotain ja c) tekemään oman lapsen, ystävän, sukulaisen, äidin tai mummin kanssa jotain yhteistä mukavaa tekemistä. Ideat ja ohjeet ovat siis yksinkertaisia ja sopivat pahimmankin poropeukalon tehtäviksi. Mutta nyt aukaistaanpa ensimmäinen luukku.

Haaveilin pitkin syksyä meille kotiin joulukalenteria. Jotain hienoa. Jotain itse tehtyä. Kun aika rupesi loppumaan kesken, tajusin, että yksinkertaisista ja ilmaisista asioista voi saada näyttävää aikaan. Materiaalina siis vessapaperirullat!

Joulukalenteri

Tarvitset
vessapaperirullia
narua
neulan narun pujotukseen
tussin
pikkutilpehöörejä

Käännä vessapaperirullien päät siten, että rullasta tulee pieni rasia. Pujota ripustusnarut vessapaperirullaan neulan avulla. Kirjoita päälle päivän numero ja täytä luukku jollain mukavalla ja ilahduttavalla!


Materiaalit: 0 €
Oletan, että joka kodissa kuluu vessapaperia ja jokaiselta löytyy neula, jotain lankaa ja jokin kynä. Jos ylläritilpehööreissä haluaa päästä oikein halvalla, voi sinne kirjoittaa vaikka söpöjä pikkuviestejä!

Lauletaan tänään oikein raikuvasti hoosiannaa!

Anni

6 kommenttia

 1. Oi mikä idea! Tällaisen joulukalenterin olisin varmaan minäkin ehtinyt ja jaksanut tehdä. Pistetäänpä muistiin ensi vuodeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sen tehdä nytkin :) Sain kasaan meille vain 15 vessapaperirullaa, mutta pistän ensimmäisiin numeroihin kakkosen eteen, jahka ne tyhjentyvät ensin ensimmäisistä lahjuksista!

   Poista
 2. No kylläpäs on hyvännäkönen, kiva idea, kiitos siitä :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.