OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Tölkit rengasvirkkauksen uhrina

Tai ehkä sittenkin se uhri olen minä eikä tölkit. Nimittäin kun ajattelin testata tätä tekniikkaa, aloin kerätä tölkeistä niitä renkaita/nipsuja/klipsejä/avaajia/mikäniidenoikeanimionkaan. Luulin niitä olevan tarpeeksi ja aloitin. Ei ollut. Sitten talkoisiin värvättiin sukulaiset ja kaverit,alkoi maaninen keräysprosessi. Talkoilla sain näitä tölkkirenkaita riittävästi ja sain projektin loppuun, hurraa! 272 meni tähän pieneen käsilaukkuun. Rengasvirkkauksen ohje on Ritva Koskennurmi-Sivosen toimittamasta kirjasta Lankatekniikoiden käsikirja (vallan mainio ja kattava opus, suosittelen). Lähtökohtaisesti tällaisessa kierrättämisessä ei mielestäni ole Mitään Järkeä. Kierrätetty metalli on vähäistä ja keräämiseen nähty vaiva aivan älytöntä. Mutta tykkään tuosta pinnasta niin järjettömän paljon, että se on sen väärti ja siksi en ajattelekaan tätä lähtökohtaisesti kierrätystuotteena vaan hienona materiaalina, josta tulee jännä lopputulos.


Vielä jäi mietityttämään, miten nuo reunat saisi kunnolla siisteiksi. Saa vinkata, jos on jokin hyvä tekniikka mielessä. Olisin halunnut piilottaa virkatun ulkonäön tyystin laukun sisäpuolelle. Siksi toinen reunoista onkin ommeltu kiinni eikä virkattu. Katsotaan, joskos sitten seuraavaan keksin jonkun kikan. Kyllä, seuraava on jo mielessä, sillä talkoissa vastaanotin Erilaisia tölkinrenkaita ja nyt onkin yllinkyllin niitä toisenlaisia. Onneksi työläin osa tässä laukussa on nimenomaan se kerääminen eikä niinkään valmistaminen.

Keväistä vapun odotusta!

Anni
7 kommenttia

 1. Hieno! Itseltä on tuo kokeilematta. Multa löytyy sama kirja myös hyllystä, ajattelin kirjan avulla tutustua taas opiskeluaikanani kokeilemiin juttuihin mm. käpypitsiin sekä solmeiluun. Se aurinkopitsikin vaikutti aika mielenkiintoiselta kirjassa :)

  VastaaPoista
 2. Kylläpä siitä tulikin hieno. Varmasti palkitsevaa suuren vaivannäön jälkeen :) . Jään odottamaan mielenkiinnolla seuraavaa versiota!

  VastaaPoista
 3. Cool! :)
  ja kiitti kirjavinkistä.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä kiva tekniikka! En ole ikinä malttanut aloittaa keräämään noita, mutta ehkä mä saisin huomisessa vappupuistossa hyvät lähdöt.

  VastaaPoista
 5. Todella näyttävä laukku! Itsekään en oiken miellä kierrätysmateriaaliksi sellaista, jonka periaatteessa voisi kierrättää ihan palauttamalla tölkin tai viemällä metallinkeräykseen. Mutta oli miten oli, niin aivan upeaa jälkeä tulee! Hlaluaisin ihan heti kans moisen. Näitä nipsuja,klipsuja,-mitä-ne-nyt-olikaan, on vain kasassa ihan toivottoman vähän ja niin kovasti kun olen niitä yrittänyt haalia. Sen siitä saa kun juo
  vain mehua :D

  VastaaPoista
 6. Hienoa jälkeä, wow! Anni, multa saat klipsuja lisää jos jatkat näpräämistä niiden parissa: sattuneesta syystä saan töistä napsittua materiaalia talteen mielin määrin. Kasassa tällä hetkellä semmoiset 3 litraa. terkuin serkkulikka :)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.