OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Kahden puolen patalaput

Patalaput ovat usein sellaisia, että niitä on liikaa, koska ne ovat niitä pikkuisia helppoja töitä. No meillä taas on sellainen tilanne, että niitä on ollut liian vähän. Kesti liian kauan myös aloittaa niiden tekeminen. Kaivelin muistini sopukoista lapsuuteni lempitekniikan, kahden puolen neulomisen samanaikaisesti. Kuvio tulee toiselle puolelle peilikuvana. Tällainen kaksikerroksisuus sopii myös mainiosti patalappuun, näpit ei pala.Ja miten se tapahtuu? Luo patalapun silmukat kahdella langalla samanaikaisesti. Neulo jokaisella kerroksella ensimmäinen ja viimeinen silmukka yhdessä molemmilla langoilla. Sitten neulot kuviota siten, että neulot etupuolen silmukan oikein toisella langalla ja takapuolen silmukan nurin toisella langalla. Aina vuorotellen ja siten, että langat kulkevat etu- ja takapuolen välissä, ei koko työn takana. Valaisisiko kuva asiaa? Tälle tekniikalle ja kudostyypille on varmaan joku nimikin, mutta en nyt satu muistamaan. (Muoks. Onteloneule, tuplaneulos ja double knitting ovat osoittautuneet tekniikan nimiksi!)Nyt kelpaa häärätä keittiössä!

Anni

4 kommenttia

 1. Onteloneule? Olen nähnyt lapasia tällä systeemillä ja on tehnyt mieli kokeilla. Mutta muutenkin lapasten teko ei aina huvita, niin voisinkin harjoitella patalapulla!

  Tyylikkäät ja varmasti käytännölliset patalaput!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onteloneule ja tuplaneulos, nämä nimet jäljestä päin löytyikin, kiitos!

   Minäkin tykkään, kiittos!

   Poista
 2. Patalappuja meillä kyllä on jo riittäminn, mutta pitäisikin kokeilla tätä malli johonkin muuhun ... Kätevä tosin erityisesti patalapuissa ;-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.