OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Voodoo-näpertelyä jämälangasta

Käsityöblogit-fb-ryhmässä heitettiin helmikuuksi haaste jämälankojen käyttämiseen. Itse työn puolesta mietin, mitä ihmettä teknisestä tekstiiliin vaihtotyöskentelyyn tulleet vitospojat voisivat tehdä kahden tunnin ajan jakson viimeisellä kerralla. 1+1=voodoo-nukke. Törmäsin voodoo-nukke-ohjeeseen täällä. Kiva ja pieni työ, johon saa jämälangan tai -lankoja (kuten tekemässäni nukessa) upotettua. Ohjetta muokkasin siten, että käsien ja jalkojen sisään laitoin rautalankaa. Ukkelistani tuli lähinnä huvittava. Lisähuvittavuuden sille saa vääntelemällä sitä eri asentoihin, pystyy se näköjään istumaankin ikkunalaudalla. Ehkä sen voisi laittaa jonkun varaston avaimen avaimenperäksi, muuta käyttötarkoitusta en sille oikein keksi. Mutta pojat innostuivat ja tykkäsivät tästä työstä, yksi kertoi tehneensä niitä lisää kotonakin. Ehkä ei aina tarvitse olla niin järkevää ja käytännöllistä tuo kässäily, vaikka siihen pääasiassa pyrinkin. Pienestä jutusta voi kasvaa suurikin innostus ja suuria asioita.

Iloista viikkoa!


Anni

8 kommenttia

 1. Äh, sekoilin äsken tuon kommentoinnin kanssa, jospa tämä tulee oikein... :D Niin, hieno ukkeli, varmasti paras käsityö tuon ikäisille pojille! Siihenhän vois kieputtaa heijastinlankaa niin tulis heijastin-ukko vaikka reppuun roikkumaan :)

  VastaaPoista
 2. Haa, voin hyvin kuvitellä miten joukko viidesluokkalaisia poikia väkestää itselleen voodoo-ukkoja. On varmasti ollut naurussa pitelemistä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kertoa, että hetkittäin en tiennyt, itkeäkkö vai nauraa!

   Poista
 3. Oivallinen ratkaisu annettuhin reunaehtoihin :-)

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.