OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Helppo kranssi vartissa + ohje

Rakastanrakastanrakastan kransseja. Sellainen pitää ehdottomasti olla a i n a ovessa. Saatan laittaa sellaisen myös taulujen seuraksi hyllylle. Sopii sellainen seinällekin. Mutta ovesta kranssi löytyy aina. Tykkään tehdä aika simppeleitä kransseja. Luonnon aineksista kun tekee kranssia, se ei paljon muuta tarvitsekaan kuin yhtä sorttia. Muutama viikko sitten askartelinkin metsäretken jälkeen kranssin pelkistä puolukanvarvuista - kuva siitä löytyy instagramistani.


Nyt kaipasin kodin ulko-oveen kuitenkin vähän toisenlaista kranssia. Nyt kranssitrendeissä on selkeästi nousussa simppelit metallirenkaat sekä eukalyptuksen oksat (niitä kyllä näkyy muuallakin kuin kransseissa aika paljon, enkä ihmettele, kauniita ovat). Näinpä minäkin nyt lähdin trendilinjalle. 30 cm metallirengas löytyi Sinooperista 3,50 eurolla. Sitten tepastelin lempparikukkakauppaani Neiti Neilikkaan eukalyptusostoksille. Sain sieltä mukaani pari oksaa eukalyptusta (2€/oksa) sekä valtavan hyvän mielen. Tässä putiikissa, jos missä, tiedetään, mitä on asiakaspalvelu ja iloinen mieli. Sieltä löytyy myös kivan erilaisia ja trendikkäitä kukkahommeleita tällaiselle anti-kukka-ihmisellekin!

Kävin päiväkävelyllä Een kanssa Mikkelin Tuomiokirkon ympärillä ja sieltä mukaamme tarttui lehtikuusen tippuneita ihanan röpöläisiä oksia. Joulukoristeita huovuttaessa syntyi myös kolme huopapalloa. Askartelulaatikosta löytyi muutama kulkunen sekä helmiä, jotka pujottelin metallilankaan. Pikkuhiljaa siis kranssimateriaalit kasautuivat valmiiksi. Puheliaan viisveen ja pikkisen vauvan kanssa kuitenkin välillä tuntuu haastavalta päästä tekemään rauhassa omia juttuja. Siksi hyvin suunniteltu onkin jo puoliksi tehty ja kranssi syntyi nopeasti.


Miten siis tehdä kranssi vartissa? Sen voi tehdä muutamassa viiden minuutin pätkässä tai sitten kerralla. Eli näin:

Kokoa kranssitarpeet valmiiksi pikkuhiljaa. Itse käytin kranssiin seuraavia tarvikkeita:

30 cm metallirengas (Sinooperi, 3,50 €)
eukalyptuksen oksa tai kaksi (Neiti Neilikka tai muu ihana kukkakauppa 2€/kpl)
lehtikuusen oksia (vain maahan pudonneita)
huopapalloja
pari kulkusta
helmiä metallilangassa
metallilankaa

Ota kaksi lehtikuusen oksaa ja sido ne metallilangalla hieman päällekäin niin, että kärjet osoittavat eri suuntiin. Tämä on oiva pohja mille tahansa muillekin materiaaleille. Sido tämä omalla metallilangallaan, niin oksat eivät purkaudu, jos haluat myöhemmin vaihtaa kranssin "törsteitä". Tähän menee n. neljä-viisi minuuttia. Tämä vaihe näkyy yllä olevassa kuvassa.


Sido metallilangalla kaksi tai kolme eukalyptuksen oksaa samalla tavoin limittäin oksien päälle niin, että kärjet osoittavat eri suuntiin. Tähän voi varata myös sen neljä-viisi minuuttia.


Lisää tähän päälle haluamasi määrä koristeita. Itse tykkään käyttää kiinnittämisessä aina metallilankaa, sillä näin koristeet saa pois ja niin kranssipohjan kuin koristeet voi käyttää uudelleen. En siis tykkää käyttää liimaa, koska tällöin kranssi on kertakäyttöisempi. Koristeita vaihtamalla kranssi pukeutuu niin jouluun kuin juhannukseen eikä välttämättä uutta kranssia tarvitse aina tehdä. Koristeluunkin menee se viisi minuuttia, jos tietää jo mitä haluaa. Toki mallailu ja suunnitteleminen on ihanaa ja siihen on mukava upottaa aikaa.


Näin se syntyi, kuulas jouluinen kranssi.

Joulumieltä marraskuun pimeyteen!

Anni

9 kommenttia

 1. Onpa kerrassaan kaunis! Tiedätkö tai osaatko arvella kauanko tuo eucalyptuksen oksa säilyy? Kestääköhän se pakkasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksa on jo valmiiksi sellainen kuivakka. Viikossa tuossa sisällä kranssissa oksa on kuivunut jo ihan rapsakaksi, mutta koska lehdet ovat paksummat kuin vaikkapa koivussa, ei lehti murru pienestä kosketuksesta. Eli kestää vaikka kuivuu. Voisin kuvitella, että ulkonakin pärjäisi ihan hyvin, mutta faktaa ei mulla asiasta ole.

   Poista
 2. Oi tää oli hyvä! Mä en oo oikein kransseja harrastanut vaikka ne on ihania! Joskos uskaltautuisin tekeen oveen tämmösen! :)

  VastaaPoista
 3. Tyylikäs kaikessa yksinkertaisuudessaan! Mukavia hetkiä lasten ja askartelun parissa!

  VastaaPoista
 4. Tyylikäs kaikessa yksinkertaisuudessaan! Mukavia hetkiä lasten ja askartelun parissa!

  VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.