OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Helppo pupulaukku + kaava

Meidän viisivuotias Ee on aivan fanaattinen eläinfriikki. Eläimet on se kovin juttu. Leikeissä vaihtelee muutama eläinkategoria. Välillä leikitään pettoteilla (ne isopäiset Littles Pet Shop -eläimet), välillä taas parijonossa kulkee sleissit (Sleich-eläimet, jotka kuuluvat laadukkuutensa puolesta minun henkilökohtaisiin suosikkeihin), välillä ilmojen halki lentelee Kaja Ryhmä Hau -kavereineen ja joskus taas huoneen lattian valtaa mailibounit (MyLittlePonyt). Nuket? Ei. Viime kesänä Ee pohtikin, onko hänessä jotain vikaa, kun häntä ei barbit ja nuket kiinnosta ja että onko hänen pakko leikkiä niillä. No ei tietenkään! Eläimet on se juttu ja siihen rohkaisemme häntä.

Välillä Ee tykkää "tyyliytyä" eli pukea kaikki kruunut, korut ja laukut päällensä. Sopivaa joululahjaa miettiessä olikin helppo yhdistää tyyliytyminen ja eläimet: pupun muotoinen laukku. Kangaslaatikostani löytyi vielä kolmemillistä huopaa palat, jämät viimevuotisesta  joulukuusenmattoprojektista, ja niistä syntyi superhelppo laukku, johon tein kaavat ja ohjeen teidänkin iloksi! Paksu polyesterihuopa on paitsi edullinen myös helppo materiaali, kun sitä ei tarvitse huolitella. Huopa on myös jämäkkää ja se säilyttää hyvin muotonsa. Sitä leikatessa kannattaa kuitenkin varmistaa, että sakset ovat hyvässä iskussa, nimittäin huovan reunat löystyvät rumiksi hapsuiksi, jos yrittää leikata huonoilla saksilla.


Tarvitset
3mm paksua (polyesteri)huopaa (löytyy esim. Eurokankaasta metritavarana)
Kirjontalankaa
Napin
(Pehmolelusilmät)
N. 1m nauhaa olkahihnaksi  (sametti-, satiini- tai puuvillanauha toimii hyvin)
Leikkaa kaavan muotoiset palat huovasta. Kaavassa on saumanvarat valmiiksi piirrettyinä. Leikkaa napin kokoinen napinläpi kuonon päähän kaavassa näkyvään paikkaan. Kiinnitä nappi nenäksi ja kirjo suu ja silmät. Silmät voit tehdä myös napeista tai pehmoleluihin tarkoitetuista silmistä. Jos käytät näitä valmissilmiä, ota huomioon, että terävät kohdat pitää peittää tai pyöristää laukun sisäpuolelta. Ompele kasvokappaleen muotolaskokset ja ohenna saumanvarat tarvittaessa. Aseta kappaleet oikeat puolet vastakkain ja ompele laukun ainoa sauma. Käännä. Kiinnitä vielä olkahihna joko koneella tai käsin ommellen.

Söpöjä ajatuksia marraskuiseen viikkoon!

Anni

6 kommenttia

 1. Tosi kaunis laukku! Yksinkertaiset elementit, mutta miten tyylikäs lopputulos :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos söpön laukun ohjeesta! Meidän oli pakko tätä kokeilla ennen kuin ehdimme kangaskauppaankaan - onneksi tätä kaavaasi on helppo muokata. Meillä syntyi vahakankaasta pelkistetympi malli, söpö muffinssilaukku tyttärelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aivan ihana! Huippua, kun löysitte oman muokkaustavan tälle!

   Poista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.