OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Paininjalkapussi

Minulla oli eilen ns. vapaapäivä. Esikoinen lähti isin kanssa reissuun ja me jäätiin vauvan kanssa kotiin. Tällaisen rauhallisemman hetken sattuessa minuun iskee yleensä järjetön kässä-flow. Tein itselleni monikohtaisen to do -listan, joka sisälsi niin "oikeita hommia" kuin kässäräpellyksiäkin. Yksi kohta listassani oli "pakkaa yksi laatikollinen kässätavaroita", se muutto kun on tulossa kuukauden päästä. Ja tuo kohta antoi kuoliniskun niille muille listassa oleville kässähommille. Pakkasin sen yhden laatikollisen ja siinä vastaan tuli paininjalkaa, sitten rievuiksi menneistä vaatteista talteen napattuja vetoketjuja, ompelukoneen neuloja, sitten taas paininjalka, puuvillanauhaa, vähän sitä sun tätä, paininjalka ja vielä epämääräisen kokoinen pala kierrätyshuopaa. Hmmmm. Päästäni alkoi kuulua raksraksraks. Paininjalkani selvästikin tarvitsivat jonkin järkevän säilytyssysteemin. (Kas uusi projekti ja vanhat jäi kesken. Thihhih.)


Saatuani sen yhden laatikollisen täytettyä ja suljettua, oli suunnitelma päässäni valmis. Minulla oli kolme pitkänpitkää vetoketjua, kaikki napattu vanhoista elähtäneistä vaatteista, se kierrätyshuopapala, Eurokankaan puuvillanauhaa sekä muovinen pussi, jossa joskus on ostettu tyyny. Ompelin nauhaa vetoketjujen reunoille ja kiinnitin nauhat tuohon tyynyn myyntipakkausmuoviin ja nämä setit sitten kierrätyshuovalle. Näin muodostui pitkänomaisia läpinäkyviä taskuja, joista vetoketju ulottuu reunasta reunaan. Lopuksi ompelin taskujen poikki pystysuuntaisia saumoja niin, että tuloksena oli monen monta pikkiriikkistä paininjalan mentävää taskua. Pystysauma ei koske vetoketjuun, joten vetoketjun saa koko leveydeltä auki. Kappaleen toisessa reunassa olevilla naruilla saa pyöräytettyä koko hela hoidon ympäri paininjalkapussin rullalle.


Vähän toki tämä vaatisi tuotekehittelyä, mutta ekaksi versioksi paininjalkapussista tämä oli oikein hyvä. Nyt on paininjalat hyvässä ja söpössä tallessa. Vielä kun saisi askarreltua taskuihin pikkulappuset, joissa lukisi, mikä paininjalka kussakin taskussa on, niin olisi tosi hyvä.


Ennen paininjalat majailivat ompelukoneen lokerossa ja loput pikkulaatikossa, nyt kaikki yhdessä paikassa. Mistäs sinun paininjalkasi löytyvät?

Anni

2 kommenttia

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.