OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Siipien lumossa

*Yhteistyössä NOSH Organics*

Aijai helmikuu alkaa olla lopussa ja aika alkaa loppua #valmiiksihelmikuussa -haasteessani. Taas sitä nähtiin, että itsehillintäni on aivan onneton, aloitin helmikuun aikana ainakin seitsemän uutta työtä - onneksi ne ovat myös valmistuneet. Näköjään saan tehtyä töitä loppuun vain, jos ne lojuvat pöydällä muistuttamassa olemassaolostaan. Onneksi on vielä muutama päivä helmikuuta jäljellä. Kaikkia en varppina saa valmiiksi, mutta jos edes yhden vielä.

Itsehillintäni puutteeseen vaikutti vahvasti se, että NOSHilta tuli helmikuun alussa uusia kuoseja. Nyt on muutamat NOSHin kuosit menneet vähän ohi, ei ole napostellut ei sitten tippaakaan, mutta nyt upposi että rysähti. Nimittäin Siipi-kuosi. Ihana, graafinen, vahva, näyttävä mutta kuitenkin suhteellisen hillitty. Heti tiesin, että tästä ompelen sekä itselleni että lapsille.


Yksi lempparipitkähihaisistani tuli tiensä päähän. Otin siitä kaavat ja leikkasin paidan kuteeksi. Tätä kaavaa pidensin mekon mittaiseksi. Tämä kuosi on niin vahva, ettei mielestäni mekko tarvinnut mitään sen kummempaa kuin selkeät linjat. Hyvällä omalla tunnolla myös ompelin itselleni uutta, kun vaatekaappiin tuli tilaa.


Eelle ompelin mekon Ottobren 4/14 Autumn Forest -kaavalla helmaa pidentäen. Mekosta tuli keväisen raikas, mutta pieni parannusehdotus minulla kyllä olisi Siipi-kuosin keltaiseen versioon. Mielestäni keltainen saisi olla tummempi. Lisäksi kankaan valkoinen pohjaväri on vähän beigehtävä, jolloin kangas näyttää siltä kuin se olisi eksynyt vääränvärisen pyykin mukaan. Kontrasti näiden kahden värin välillä on mielestäni liian pieni.


Aa taas sai trikoopökät reilulla kasvunvaralla. Tällä kertaa ompelin lahkeensuut reilulla kaksinkertaisella osalla. Nyt vielä käännän koko lahjeosan ylös, mutta madallan taitetta sitä mukaa kuin jalat kasvavat. Toivottavasti nämä housut mahtuvat kauan.


Päivän kuvausrekvisiitta taitaakin paljastaa, mitä meillä on työn alla tällä viikolla. Insta storiesissakin olen näytellyt väliaikatietoja, mitä tapahtuu. Elikkäs tulevan talomme remppa on nyt polkaistu käyntiin yläkerran remontoinnilla. Suojapaperia on teippailtu lattioille, pensselit kastettu jo valkoiseen maaliin ja laminaatit kannettu sisään. Alkuviikko meneekin epäergonomisessa asennossa kattoja maalaten, sitten siirrymme seinien kautta lattioihin. 

Ihanaa lomaviikkoa sitä viettäville ja iloa lomattomille senkin edestä!

Anni

2 kommenttia

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.