OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Betonilla pääsiäistunnelmaan

Viime viikot ovat olleet aikamoista hulinaa suhaten rempan, muuton, lastenhoidon, lasten harrastusten ja töiden välillä. Pian on uuden kodin aika ja ajatukset on aikamoisella sykkyrällä. On uuden odottamista, vanhasta luopumisen haikeutta, väsymystä, iloa ja kaikkea näiden väliltä. Vaikka ajatukset eivät ole luovimmillaan, oli pakko pitää pieni askartelutauko ja tehdä jotain aivan muuta.


Sain synttärilahjaksi ihana-lehden. Tällä hetkellä minulle ei tule minkäänsorttista käsityölehteä, niin tämä oli oikein kiva yllätys. Ihanasta löytyi simppelien betonitöiden ohjeita. Samanmoisia olen nähnyt pinterestissä jo vuosia sitten ja ovat olleet to do -listalla, mutta nyt päätin vihdoin tarttua betonia sarvista. Kävin ostamassa Aspola shopista askartelubetonia. Kahden kilon säkki maksoi 9,90€ ja tämäkös rakennusalalla työskentelevää miestäni nauratti, raksabetoni taitaa olla vähän eri hinnoissa. Noh, en minä olisi lähtenyt kerrostaloasuntoon roudaamaan mitään kymppikilon säkkiä betonia. Lisäksi tuo askartelubetoni taitaa olla hieman nopeammin kuivuvaa, mikä sopii minun malttamattomalle luonnolleni oikein mainiosti.


Puhkoin viimeiset kotoa löytyvät kananmunat pohjasta ja valoin sisuksiin betonia. Kopsuttelin munia kennoonsa saadakseni ilmakuplat pois - tämä todella kannattaa, nimittäin yhtä munaa en testin vuoksi kopsutellut ja vähän ikävät epätasaisuudet jäivät munan pintaan. Jätin tarkoituksella munien pohjat tasaiseksi, pysyvät paremmin pystyssä. Valmistuneet munat ovat ihanan herkkiä, vaikka ovatkin lujaa tekoa.


Loput betonit levittelin ilmapallojen päälle. Taas testailin. Se ilmapallo-betoni-yhdistelmä, jonka päälle laitoin kelmun, on kestävämpi kuin se, jonka päälle en laittanut kelmua. Eli ilmeisesti hitaampi kuivumisaika tekee tuotteestakin kestävämmän. Tuo kelmuton betoni halkesikin kahteen osaan hyvin pian. Onneksipa se ei haittaa, nätti on tuikunalusena noinkin. Kuppien sisäpinnoille maalasin kultaisella maalilla. Varastoista löytyi kultaisena vain kankaanpainoon tarkoitettua painopastaa, hyvin tarttui sekin betoniin.


Ihan hauska oli tuo askartelubetoni materiaalina. Sitä jäi vielä hyvin jäljelle, joten sopii testailla muutakin. Nyt voin hetken rauhoittua pääsiäisentunnelmaan. Kunnes pakkaan nämäkin laatikkoon ja puran sitten uudessa kodissa.

Ihania kevätpäiviä ja rauhallista hiljaista viikkoa!

Anni

2 kommenttia

  1. Oi ihania! Hauraita ja kauniita, sopivat hyvin pääsiäisen aikaan :) pienenä postaustoiveena esittäisin, että olisi hurjan kiva päästä kurkkaamaan teidän uuteen kotiin, jahka pääsette muuttamaan! Millaisia sisustus- ja remonttiratkaisuja ootte tehneet ja sen sellaista :)

    VastaaPoista
  2. Upean rouheita betonimunia! Ja aivan ihanat tuikunaluset :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.