OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Rusetilla suosikiksi + nopean rusetin ohje

Kun näin ensimmäisen "sneak peekin" Verson puodin Dogs-kuosista, tiesin, että nyt on meidän perheen suosikkikangas kyseessä. Minun makuuni ovat mustavalkoinen väritys ja Een mieleen ovat (todellakin!) nuo koirarivistöt. Punatukka ja kaksi karhua -blogissa ihan suosikkipostaukseni on paidasta mekoksi -kooste, mitä kaikkea voikaan pelkällä paidan kaavalla tehdä. Sieltä valkkasin Cocoon dressin tälle koirakankaalle. Tämä mekon malli sopii vähän jämäkämmälle joustocollegelle paremmin kuin hyvin.


Mekko oli nopea surauteltava, oikein mieleinen "peruspertsa". Hurjalla vauhdilla lämpenevät kelit vaativat myös uutta pipoa kehiin Eelle. Nappasin yhden vanhan parilla reiällä varustetun t-paidan ja leikkelin siitä uuden pipon. Aivan verraton ohje pipon ompeluun löytyy Mehukekkereiltä, tässäpä teille siis jo kaksi blogiohjevinkkiä! Jotenkin minulla menee aivot ihan nurin, kun pohdin sitä, miten sen pääsauman saa ommelluksi kerralla, joten palaan tuon postauksen ohjevideoon yhä uudelleen ja uudelleen.


Musta pipo tuntui niin mälsältä, niin ompsasin siihen koirakankaasta pikarusetin. Tällainen rusetti valmistuu viidessä minuutissa ellei nopeampaankin: Leikkaa 15 cm x 20 cm pala tukevasta kankaasta - ompele lyhyet päät yhteen, jätä keskelle kääntöaukko - pyöräytä juuri ommeltu sauma palan keskelle kuvan mukaan ja ompele kappaleen sivut - käännä - harsi neulalla ja langalla rusetti kokoon.


Vaan se, mitä en arvannut tapahtuvaksi, oli tämän pipon suosio juuri tuosta koirarusetista johtuen. Pipo on ollut lähes koko ajan sen valmistumisesta lähtien päässä. Sisällä ja ulkona. Se päässä on leikitty koiraa tai muuten vain tehty eläimellisiä asioita. Ja itku tulee, jos se hetkeksi häviää jonnekin. Joskus se on pienestä kiinni. Tarvitaan vain koiria ja rusetti.

Tässä olikin monta suosikkia - suosikkipostaukseni sekä Punatukka ja kaksi karhua - että Mehukekkerit -blogeista, Een uusi lempparipipo ja -mekko, lempparitapani tehdä rusetti sekä kuvien taustalla näkyvä uusi lempiravintolani Mikkelissä, Mikkelipuiston Greeneri. Tästä onkin hyvä suunnata tekemään lempparitekemistäni, aion nimittäin istahtaa mökin sohvalle, ihailla liplattavaa järven pintaa ja neuloa.

Rentouttavaa sunnuntai-iltaa toivotellen, Anni

4 kommenttia

  1. Jes, kiitos helposta ohjeesta - juuri olenkin ollut aikeissa kokeilla rusettipantoja tms. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos linkityksestä ja kauniista sanoistasi ❤️ Tosi kiva kokonaisuus tuo asu! :)

    VastaaPoista

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.