OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Virkkaa väreillä – uusia kirjovirkkausohjeita


Kirja saatu arvostelukappaleena Moreenilta.Virkkaus on yksi lempparitekniikoistani ompelemisen ja neulomisen ohella. Aina aika ajoin tekee mieli tarttua koukkuun. Olen iloinnut suuresti myös Molla Millsin ihanan graafisista ja leikkisistä virkkauskirjoista, jotka ovat innostaneet todella monia virkkauksen maailmaan. Millsin kirjojen yksi kantava voima on kirjovirkkaus ja nuo kirjovirkatut mallit ovat aivan supereita. Kun huomasin tämän vuoden julkaistuissa käsityökirjoissa uuden virkkauskirjan – Natasja Vreeswijk: Virkkaa väreillä, leikittele kuvioilla – halusin ehdottomasti saada sen käsiini. Halusin päästä näkemään, miten joku toinen kirjovirkkauksen tekisi ja millaisia ideoita syntyy toisen virkkaajan koukulla.


Vreeswijkin kirjan kaikki 18 mallia ovat kirjovirkattuja. Tekniikkalähtökohdaksi Vreeswijk kuvailee Etelä-Amerikan wayuu-intiaanien virkkausperinteen. Suurin ero tämän kirjan sekä Millsin kirjojen kirjovirkkaustekniikassa on se, että tässä kirjassa virkataan aina edellisen kerroksen silmukan takareunaan. Näin kerrokset pysyvät kohtisuorassa päällekkäin eivätkä ala kallistua. Tätä en aiemmin tiennytkään, joten ihan hyödyllinen oppi, erityisesti yksityiskohtaisempia kuvioita virkatessa.


Kirja on oikein oivallinen aloittelevallekin virkkaajalle ja mallit kivoja. Värimaailma ei ehkä ole modernein – alkusanoissa kirjailija puhuukin vintagesta. Olisin ehkä kaivannut myös muutamia malleja lisää – sitä kun selaa paljon käsityölehtiä ja kirjoja, 18 mallia tuntuu hieman töpöltä. Tarkennettakoon myös, että kannessa luvattu 18 mallia tarkoittaa nimenomaan mallia, ei ohjetta. Eli kirjasta löytyy 18 eri mallia eli 18 kaaviokuvaa, mutta ohjeita kirjassa on 12. Osaan ohjeita on siis eri kuviointivaihtoehtoja, esimerkiksi vauvanhuoneen säilytyspusseja on kolme erilaista. Siltikin kirja on mukavaa vaihtelua lukemilleni virkkauskirjoille. Ja ainakin tuo pupujussi pääsee työn alle, jahka maltan istua koukun kanssa alas.
Aurinkoista viikon alkua!

Anni

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.