OHJEET

OHJEET
OHJEET

OMPELEMINEN

OMPELEMINEN
OMPELEMINEN

NEULOMINEN

NEULOMINEN
NEULOMINEN

Etelä-Savon käsityökaupat

Asun Mikkelissä, mikä on aika sympaattinen pikkukaupunki Etelä-Savossa. Talvella tuntuu kaupunki usein autiolta, mutta kesän lähestyessä kadut täyttyvät ihmisistä. Kesälomakausi tuo tullessaan mukavan ropsauksen mökkiläisiä ja turisteja tänne järvirikkaaseen Suomen osaan. Mekin usein kesäisin hyppäämme auton kyytiin ja teemme pikkuretkiä lähiseuduille.

Kyseistä karttaa päivitettynä voi tarkastella myös tämän linkin takaa.

Käsityöihmisenä tietenkin kaikki kässäkaupat kiinnostavat, mutta helposti sitä jumiutuu tuttuun ja turvalliseen. Nytpäs ajattelinkin koota listauksen Etelä-Savon alueen käsityökaupoista niin muistilistaksi itselleni kesäreissuille kuin kaikille muillekin, jotka kesälomillaan liikkuvat Etelä-Savon suunnilla tai läpi. Kovin moni kaupoista ei ole vielä tuttu, mutta sitä mukaa, kun ne tulevat tutuksi, pyrin lisäämään näistä jonkin kommentin.

Tämän kuvan napparin Pirtin kehräämön esittelykierroksella kolmisen vuotta sitten. Kierroksesta kerroin enemmän täällä.

Jos tiedät jonkun käsityökaupan, joka on jäänyt mainitsematta, vinkkaappa siitä minulle, niin lisään listaan. Etsinnässä on nyt kuitenkin juuri ne kaupat, joista saa pääasiassa materiaaleja, ei valmiita tuotteita. Jos olet myös käynyt jossain listan kaupoista, jossa en ole vielä päässyt itse käymään, kerroppa kokemuksistasi, niin lisään sen listaan - on kiva tietää vähän ennen kuin suuntaa matkan sivupoluille, millaiseen kauppaan on menossa.

Joroinen
Riikka-piikka, Joroistentie 5, Joroinen (Jari-Pekka -huoltoaseman yhteydessä). Äärimmäisen sympaattinen lankakauppa monensorttisella valikoimalla. Ehdoton stoppi pohjoiseen            vitostietä suunnatessa.

Juva
Marimekko Outlet, Tulostie 1, Juva.

Kangasniemi
Sinilila, Otto Mannisen tie 6, Kangasniemi

Mikkeli
Aspola shop, Porrassalmenkatu 27. Lankoja, kuteita ja askartelutarvikkeita. Kauppias Vuokko on ihanan iloinen ja palvelualtis. Pienestä koostaan huolimatta yllättävänkin kattava putiikki. Aspola on kantapaikkani Mikkelissä.
Kenkävero, Pursialankatu 6, Mikkeli. Kenkäverossa on paljon nähtävää, upea puutarha, ihana ravintola ja kaunein tietämäni miljöö. Kenkäverosta löytyy myös kauppa, jossa valikoima on melko sama kuin Taito shopeissakin.
Marimekko, Savilahdenkatu 8, Mikkeli.
Minnan ja Maijan lanka- ja käsityökauppa, Koulutilantie 12, Otava.
Otavan nahka ja tekstiili, Nuijamiestenkatu 21, Mikkeli. Pieni kangaskauppa parin kilsan päässä keskustasta. Valikoimista löytyy erilaisia kankaita.
Pirtin kehräämö, Kehräämöntie 2, Hiirola. Pirtin kehräämöllä myydään kehräämön omia suomalaisesta villasta kehrättyjä lankoja. Täältä olen myös ostanut ihania keraamisia nappeja. Värikäs ja söpö tehtaanmyymälä. Joskus kehräämöllä järjestetään myös esittelykierroksia, missä ainakin itse opin langan valmistuksesta yhtä sun toista.
Raijan aitta -pellavakauppa, Kipparintie 2, Majavesi
Silmukka, Brahentie 52, Ristiina.
Taito shop Hallituskatu 7-9, Mikkeli (kauppakeskus Akseli). Lankoja ja ontelokuteita. 

Pieksämäki
Blue velvet kangas- ja sisustusliike, Keskuskatu 5, Pieksämäki.
Taito shop, Keskuskatu 16, Pieksämäki.
Tohman tikki oy, Keskuskatu 17-19, Pieksämäki.


Savonlinna
Kangaskauppa Solmu. Olavinkatu 19-21, Savonlinna.
Kudontapalvelu. Kirkkokatu 10, Savonlinna.
Käden Taidon Kukka ja Sidonta Suopursu, Puruvedentie 49, Kerimäki. Kuuleman mukaan kukkien lisäksi saatavilla myös lankoja ja askartelutarvikkeita. "Täältä saattaa tehdä edullisiakin löytöjä ja löytää myös jo muualla myynnistä poistuneita värejä", kerrottiin minulle.
Käsityönurkka, Kuusitie 1, Punkaharju.
Pala-nurkka. Pajatie 7, Savonlinna.
Taito shop, Puistokatu 7, Savonlinna.

Pertunmaa
Käsityöpuoti Talvikki, Pertuntie 23, Pertunmaa.
Aliinin tila, Aliinintie 228, Nurmaa. Kuulemma tilalta saa omien lampaiden villoista tehtyjä lankoja.

Puumala
Löytöluhti, Keskustie 7, Puumala.


Mukavia kesäreissuja toivotellen, AnniPs. Haluaisikos joku muu blogi napata muita maakuntia? Sille taitaisi olla facebookissa käydyn keskustelun pohjalta olla tilausta!

Ei kommentteja

Jokainen kommentti ilahduttaa - kiitos!

Sisällön tarjoaa Blogger.